«Αν οι Τούρκοι πετύχουν στη Λιβύη, θα την κάνουν σαν τα κατεχόμενα»

Έξω φρενών με την επίσκεψη Χουλουσί Ακάρ την περασμένη εβδομάδα στη Λιβύη, είναι ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου στρατού του Χαφτάρ, στρατηγός Αχμέντ Αλ Μισμάρι προειδοποίησε ότι «σε περίπτωση που οι Τούρκοι πετύχουν, θα μείνουν στη Λιβύη για πάντα και η Λιβύη θα γίνει σαν την ‘Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου’».
 
«Εάν συνεχίσουμε να παραμένουμε σιωπηλοί, η κυριαρχία της Λιβύης θα μεταφερθεί στην Άγκυρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μισμάρι, ο οποίος φανερά ενοχλημένος από την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στην Τρίπολη, εγκάλεσε την κυβέρνηση Σάρατζ για την ελευθερία κινήσεων που δίνει στην Άγκυρα να παρεμβαίνει τόσο πολύ στη χώρα.
 
«Ο υπουργός Ακάρ μίλησε στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς του για την οθωμανική κληρονομιά και την τουρκική ιστορία στη Λιβύη», είπε θυμωμένος ο Λίβυος στρατηγός, ενώ απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου, Μουσταφά Σανάλα, τον ρώτησε «πώς μπορεί ένας ξένος στρατιώτης ή ένα άτομο να εισέρχεται στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της χώρας».
 
Πηγή: Έθνος
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζήτησε λύση λιβυκής ιδιοκτησίας ο Δένδιας στο συμβούλιο ασφαλείας

Δειτε Επισης

Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ηγέτες και Κόστα για τον Πρόεδρο-Επανέλαβε τη θέση της ΚΔ υπέρ αποκλιμάκωσης
Κ. Εκπρόσωπος: H επίσκεψη Μόντι εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Κύπρου και Ινδίας
Έκκληση Ιρανού ΥΠΕΞ σε Κόμπο για συμβολή της Κύπρου ώστε να τερματιστεί η επίθεση του Ισραήλ
Δέχθηκε τα πρώτα αιτήματα για επιστροφές Κυπρίων το ΥΠΕΞ-Ασθενείς, συνοδοί και μόνιμοι κάτοικοι
Έστειλε μηνύματα ενότητας ενόψει των βουλευτικών ο Πρόεδρος-«Να συμπεριφερόμαστε νούσιμα»
Λακωνικός ο Πρόεδρος για τη συνομιλία με Φιντάν-«Όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα»
Διαχώρισε τη θέση του από Αστυνομία ο ΠτΔ για κλήτευση δημοσιογράφων-«Δεν εμπλεκόμαστε, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι εκπομπές αν ήθελαν»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΚΔ δεν εμπλέκεται στον πόλεμο, έγινε βολιδοσκόπηση από χώρες για παροχή βοήθειας για εκκενώσεις
Ορατοί και από τα κατεχόμενα οι πύραυλοι του Ιράν-Συστήνει ηρεμία ο Τατάρ
Το ξεκόβει για συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ ο Καρογιάν-«Δεν υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες που να το ευνοούν»