Νέο lockdown στο Βελιγράδι-Επεισόδια και εισβολή διαδηλωτών στο κοινοβούλιο

Νέο τριήμερο lockdown ανακοίνωσε την Τρίτη 7 Ιουλίου για το Βελιγράδι ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου, μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και λίγες ημέρες. Η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιβληθεί από το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιουλίου έως το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου. 

«Η κατάσταση στο Βελιγράδι είναι άκρως ανησυχητική και απαιτείται να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού» τόνισε ο Βούτσιτς. Ανέφερε, επίσης, ότι τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση. Ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν δύο νοσοκομειακές μονάδες μέχρι το φθινόπωρο για να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα.

Η αναγγελία αυτή έγινε η αφορμή να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια στο Βελιγράδι, με μια ομάδα διαδηλωτών να εισβάλει ακόμη και στο κτίριο του κοινοβουλίου, ωστόσο απωθήθηκαν στη συνέχεια από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά του Βούτσιτς, ζητώντας την παραίτησή του. Κάποιοι από τους διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι «απάντησαν» με χρήση χημικών. Κάποια περιπολικά πυρπολήθηκαν, ενώ διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την Αστυνομία και μπροστά στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης.

Την Τρίτη 7 Ιουλίου καταγράφηκε στη Σερβία ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από την εκδήλωση της πανδημίας. Συγκεκριμένα, 13 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 330. Επιβεβαιώθηκαν 299 νέα κρούσματα ενώ μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει συνολικά, 16.719 άτομα.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός-«Ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα παντού»
Ο Τραμπ αίρει τις κυρώσεις στη Συρία με προεδρικό διάταγμα-Εξαιρούνται Άσαντ και στενοί συνεργάτες
Ξανά εναντίον του Τραμπ ο Μασκ-Κάνει λόγο για παράλογες δαπάνες
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με ρουκέτες σε στρατιωτική αεροπορική βάση στο Ιράκ
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι σατιρικού περιοδικού στην Τουρκία που δημοσίευσε σκίτσο του Μωάμεθ
Στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιουλίου ο Νετανιάχου ως προσκεκλημένος του Τραμπ
Το Ιράν αποκλείει άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
Λύθηκε υπόθεση βιασμού και φόνου 57 χρόνια μετά στη Βρετανία-Ένοχος ένας 92χρονος
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις
Ο Ζελένσκι εμφανίστηκε με κάτι σαν… κοστούμι και αναστάτωσε τις αγορές στοιχημάτων