Παρέχουν πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Κυπριακή Δημοκρατία οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να παρέχουν Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στη Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αμερικανική Πρεσβεία, σκοπεύουν να παρέχουν το IMET στη Κυπριακή Δημοκρατία από το οικονομικό έτος ΗΠΑ 2021, με την επιφύλαξη πιστώσεων και κοινοποιήσεων στο Κογκρέσο.
 
Το πρόγραμμα IMET αποτελεί βασικό στοιχείο της βοήθειας ασφαλείας των ΗΠΑ, προωθώντας περιφερειακές δυνατότητες σταθερότητας και άμυνας μέσω επαγγελματικής στρατιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
 
Μέσω επαγγελματικών και τεχνικών μαθημάτων και με εξειδικευμένη διδασκαλία, το IMET παρέχει στους μαθητές από συμμαχικά και φιλικά έθνη πολύτιμη εκπαίδευση και εκπαίδευση σχετικά με τις στρατιωτικές πρακτικές και τα πρότυπα των ΗΠΑ, αναφέρει η Πρεσβεία.
Σημειώνεται επίσης ότι «το ΙΜΕΤ χρησιμεύει ως αποτελεσματικό μέσο για την ενίσχυση των στρατιωτικών συνεργασιών και των διεθνών συνασπισμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εθνικής μας ασφάλειας».  
 
Το ΙΜΕΤ διευκολύνει την ανάπτυξη σημαντικών επαγγελματικών και προσωπικών σχέσεων μεταξύ των ηγετών της άμυνας. Βοηθά επίσης στην ανάπτυξη μιας κοινής κατανόησης των κοινών διεθνών προκλήσεων και ενισχύει τις απαραίτητες σχέσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων από κοινού.
 
Η πρεσβεία των ΗΠΑ επισημαίνει ότι η προσφορά του IMET στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι σύμφωνη με τη Στρατηγική της Ανατολικής Μεσογείου του Υπουργείου Εξωτερικών και την πρόθεση πολιτικής του Νόμου για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Εταιρική Σχέση της Ανατολικής Μεσογείου του 2019, οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση της εταιρικής μας σχέσης ασφαλείας με την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Καταλήγοντας, σημειώνουν ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σημαντικός εταίρος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τις διμερείς μας σχέσεις καθώς προωθούμε την περιφερειακή σταθερότητα».
 

Δειτε Επισης

Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο