Πιο εντατικούς ελέγχους για την πανδημία αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο

Το ζήτημα διαχείρισης της πανδημίας απασχόλησε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε πως πρέπει να γίνονται πιο εντατικοί, συχνοί και αυστηροί έλεγχοι από τις Αρχές.
 
Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για την παρούσα κατάσταση στην Κύπρο. Αναφέρθηκε, βεβαίως, και σε δεδομένα που υπάρχουν σε σχέση με το πώς εξελίσσεται η πανδημία σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Επισημάνθηκε η ανάγκη τήρησης των μέτρων, για αυτό και αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να γίνονται πιο εντατικοί, πιο συχνοί και πιο αυστηροί έλεγχοι από μέρους των αρμοδίων Αρχών του κράτους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον διορισμό του κ. Δημήτρη Γεωργιάδη ως Προέδρου του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για την περίοδο 4 Ιουνίου 2020 μέχρι τις 3 Ιουνίου 2026. Επί τούτου προηγήθηκε διαβούλευση και λήφθηκαν οι απόψεις της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής.
 
Περαιτέρω, αποφασίστηκε σήμερα ο διορισμός του κ. Γιώργου Θεοχαρίδη στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου με πενταετή θητεία που ξεκινά στις 23 Ιουλίου και λήγει στις 22 Ιουλίου του 2025. Ο κ. Θεοχαρίδης είναι σήμερα Αναπληρωτής Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο CIIM.
 
Επίσης, εγκρίθηκε σήμερα ο διορισμός του Προέδρου και των Μελών του Συμβουλίου Τροφίμων με Πρόεδρο τον Διευθυντή του Γενικού Χημείου.
 
Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα ήταν και η ενημέρωση για τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.
 
Τέλος, αποφασίστηκε η επιχορήγηση των λειτουργικών εξόδων και δαπανών συντήρησης των αναπαυτηρίων των ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, μια δαπάνη συνολικού ύψους 773 χιλιάδων ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για προκαταρκτικές εξετάσεις σε στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας το Υπ. Άμυνας
Κατακρεούργησε τη μητέρα του γιατί του είπε πως δεν εργάζεται ο 21χρονος-Έβγαλε βόλτα τα σκυλιά μετά τη δολοφονία
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες
Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα-Αισθητός και στην Κύπρο, προειδοποίηση για τσουνάμι
Παραδόθηκε στις φλόγες όχημα 27χρονου
Ντρίμπλαραν τα μέτρα της Αστυνομίας στον Πριέτο οι εμπρηστές, δεν στάθηκαν εμπόδιο στους δράστες οι περιπολίες
Νέα τροπή στην υπόθεση θανάτωσης καγκουρό έδωσε η νεκροτομή-Πιθανόν να μεγαλώσει ο κύκλος των εμπλεκόμενων
Έρχεται από την εξωτερική για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Διομήδους-Πυρά κατά των συμφωνηθέντων για κοινό υποψήφιο
Άργησε να κυλήσει το νερό στον μύλο και δεν αποκλείονται αποκοπές-Μεγάλο crash test η ζήτηση του καλοκαιριού
Ανεξάρτητους ποινικούς κατήγορους ζητά από Εισαγγελέα η οικογένεια του Θανάση-Δείχνει τις νέες μαρτυρίες και τα ποινικά Σταυριανού