Παραπέμπονται σε δίκη οικογενειακώς για την απάτη μαμούθ στη Λεμεσό

Με την υπόθεση να αναμένεται να καταχωρηθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου μεθαύριο, ανανεώθηκε σήμερα, για άλλες δυο μέρες, το διάταγμα κράτησης της 49χρονης υπεύθυνης λογιστηρίου ομίλου εταιρειών στη Λεμεσό, από την οποίαν εκδόθηκαν πλαστογραφημένες εντολές μεταφοράς χρημάτων εκατομμυρίων ευρώ και κλάπηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Την Παρασκευή λήγει και το διάταγμα κράτησης του 63χρονου συζύγου της και του 73χρονου πατέρα της, ώστε όλοι να οδηγηθούν μαζί στο δικαστήριο όπου θα καταχωρηθεί η υπόθεση, με πληροφορίες να μην αποκλείουν τη συμπερίληψη στο κατηγορητήριο και άλλων προσώπων του οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Τα αδικήματα που διερευνώνται αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή από υπάλληλο, πλαστογραφία, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν την περίοδο 2017-2020.

Στο μαρτυρικό υλικό της Αστυνομίας περιλαμβάνονται έγγραφα, ηλεκτρονικά δεδομένα και πλαστογραφημένες επιταγές της εταιρείας, κάποιες από τις οποίες είχαν ως δικαιούχους τον σύζυγο και τον πατέρα της. Συγκεκριμένα 19 επιταγές ποσού 20 χιλιάδων ευρώ φαίνεται να εξαργυρώθηκαν από τον 63χρονο, ενώ 50 επιταγές συνολικού χρηματικού ποσού 60 χιλιάδων ευρώ κατατέθηκαν σε προσωπικό λογαριασμό του 73χρονου.
 
Υπενθυμίζεται πως, μεταξύ άλλων, εντοπίζεται διπλή και τριπλή έκδοση επιταγών σε δικαιούχους αλλά και σοβαρά ελλείμματα σε εταιρεία του ομίλου ύψους  σχεδόν 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η 49χρονη φέρεται να προέβαινε σε μεταφορές χρημάτων από την πλειοψηφία των εταιρειών του ομίλου για να καλύψει την υπεξαίρεση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του για τη Δευτέρα το Δικαστήριο για τα επεισόδια έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος
Αεροπορική εταιρεία μηδένισε το κοντέρ για αιωνόβια επιβάτη-Είναι 101 και την έβγαλε... ενός
Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Έφθασαν στο Ισραήλ μέσω Κύπρου 400 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από τα ΗΑΕ
Ο Πούτιν ελέγχει πλέον τη Wagner-Πώς χιλιάδες μισθοφόροι του Πριγκόζιν παίρνουν εντολές από το Κρεμλίνο