Μονοήμερη τελικά η επίσκεψη Μπορέλ στην Τουρκία

Ο Josep Borrell, Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισκέπτεται σήμερα το  απόγευμα την Τουρκία το και θα ταξιδέψει στην Μάλτα την Τρίτη.

Σύμφωνα  με την επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν, στην Άγκυρα, ο Josep Borrell θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Mevlut Çavuşoğlu και με τον Υπουργό Άμυνας Hulusi Akar για να συζητήσουν τις συνολικές σχέσεις με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων - ιδίως - των πρόσφατων εξελίξεων και εντάσεων.

Μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Mevlut Çavuşoğlu θα ακολουθηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μάλτα στις 7 και 8 Ιουλίου, ο Josep Borrell θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο George Vella, τον Πρωθυπουργό Robert Abela, τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Evarist Bartolo και τον Υπουργό Εσωτερικών, Εθνικής Ασφάλειας και Επιβολής του Νόμου Byron Camilleri. Τα διεθνή θέματα που επηρεάζουν επίσης τη Μάλτα είναι στην ημερήσια διάταξη.
 
Την Τετάρτη 8 Ιουλίου, ο Josep Borrell θα επισκεφθεί το Κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης της Μάλτας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ακινητοποίηση οχημάτων FORD που βρίσκονται υπό ανάκληση λόγω αερόσακων ΤΑΚΑΤΑ-Στη δημοσιότητα η λίστα
Τουλάχιστον επτά νεκροί και 20 τραυματίες από ουκρανικό πλήγμα στην Χερσώνα
Ανάλυση BBC: Επτά συμπεράσματα για τη συμφωνία των ΗΠΑ με την Ουκρανία για τα ορυκτά-Ποιος κερδίζει τι
Επιμένει με την αναγνώριση του ψευδοκράτους ο Ερντογάν-«Θα εντείνουμε τις προσπάθειες»
Γυναίκα απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Πάφο και κηδεύθηκε σήμερα
Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε παιδιά στην Ιαπωνία-Ομολόγησε πως ήθελε να σκοτώσει
Ηλεκτρονικές συνταγές και ιατρικά δεδομένα ταξιδεύουν με τους Κύπριους πολίτες-Εντός Μαΐου οι ανακοινώσεις
Η φυλακή στην οποία κρατήθηκε η Ουκρανή δημοσιογράφος-Η υποδοχή με ξυλοδαρμούς, τα βασανιστήρια και τα «ανθρώπινα έπιπλα»
Κύπρος, Ελλάδα και Ιταλία στέλνουν αεροσκάφη στο Ισραήλ για τις πυρκαγιές
Πάνω από 200 συλλήψεις σε πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη (vids)