Θλίψη στους αντιστασιακούς για το χαμό του Παπαλάζαρου Νεοφύτου

Η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών εκφράζει βαθιά θλίψη για το θάνατο του μαχητή της Δημοκρατίας Παπαλάζαρου Νεοφύτου.
 
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι με τη ζωή, τη δράση και το συνολικό του βίο ο Παπαλάζαρος ανήκε ήδη στον πάνθεο των ηρώων της τιμής και της δημοκρατίας. Έδωσε δύο παιδιά, τον Κυριάκο και τον Σωτήρη για την Κύπρο, για την Ελευθερία, για την Δημοκρατία. Ο ίδιος συμμετείχε στην αντίσταση κατά του πραξικοπήματος, υπερασπιζόμενος τη νομιμότητα και τις δημοκρατικές αρχές, προσθέτει η Οργάνωση.
 
Αναφέρει επίσης ότι ο  Παπαλάζαρος αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την δικαιοσύνη, την αλήθεια και την αλληλεγγύη και έζησε με αξιοπρέπεια, με αρχές, με ακεραιότητα κρατώντας πάντα ψηλά το ήθος το δικό του και της οικογένειας του.
 
Η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών θεωρεί ότι το παράδειγμα του Παπαλάζαρου ως πολύ σημαντικό για τις νεότερες γενιές της Κύπρου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα 9,6 εκατ. ευρώ
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Επαναφορά νομοσχεδίου για κέντρα αποκατάστασης στην αρχική του μορφή ζητά η ΚΥΣΟΑ
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί η απάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων
Γ. Αντωνίου: «Η οδύνη και η ευγνωμοσύνη μας για τους 13 ήρωες του Μαρί θα είναι παντοτινή»
Έρχεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρας-Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα
Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»