«Πολύ νωρίς» για να κριθεί αν είναι ασφαλής η διεξαγωγή του Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στο Τζάκσονβιλ

Ο επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ Στίβεν Χαν δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί εάν είναι ασφαλής η διεξαγωγή του Εθνικού Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον επόμενο μήνα στο Τζάκσονβιλ, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 φθάνει σε αριθμό ρεκόρ στην Φλόριντα.
 
Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μετέφερε τις περισσότερες δραστηριότητες του Συνεδρίου στο Τζάκσονβιλ από το Σάρλοτ, έπειτα από αντιπαράθεση, λόγω υγειονομικού χαρακτήρα ανησυχιών, με τον Δημοκρατικό, κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ.
 
Με αριθμούς ρεκόρ ανθρώπων να βγαίνουν θετικοί στα τεστ για τον κορωνοϊό στο Τζάκσονβιλ, αλλά και σε ολόκληρη την Φλόριντα, ο Στίβεν Χαν ερωτήθηκε αν θα ήταν ασφαλής η διεξαγωγή της πολυπληθούς αυτής εκδήλωσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εντός μόνο επτά εβδομάδων.
«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Θα πρέπει να δούμε πώς εξελίσσεται στην Φλόριντα και αλλού στην χώρα».
 
Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται σαν μην συμβαίνει τίποτε μπροστά σε μεγάλα πλήθη στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις και περιφρονεί τις προστατευτικές μάσκες και την κοινωνική αποστασιοποίηση στις προεκλογικές του εκδηλώσεις.
 
Ο δήμαρχος του Τζάκσονβιλ, ο ρεπουμπλικανός Λένι Κέρι, άρχισε να ζητεί από το κοινό να χρησιμοποιεί μάσκες, καθώς τα κρούσματα της επιδημίας του κορωνοϊού πολλαπλασιάζονται στην πόλη του.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός-«Ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα παντού»
Ο Τραμπ αίρει τις κυρώσεις στη Συρία με προεδρικό διάταγμα-Εξαιρούνται Άσαντ και στενοί συνεργάτες
Ξανά εναντίον του Τραμπ ο Μασκ-Κάνει λόγο για παράλογες δαπάνες
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με ρουκέτες σε στρατιωτική αεροπορική βάση στο Ιράκ
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι σατιρικού περιοδικού στην Τουρκία που δημοσίευσε σκίτσο του Μωάμεθ
Στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιουλίου ο Νετανιάχου ως προσκεκλημένος του Τραμπ
Το Ιράν αποκλείει άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
Λύθηκε υπόθεση βιασμού και φόνου 57 χρόνια μετά στη Βρετανία-Ένοχος ένας 92χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση αεροσκαφών σε διάδρομο-Το φτερό Boeing διέλυσε το πηδάλιο ενός Airbus
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις