Κατρακυλά η δημοτικότητα του Τραμπ ενώ η πανδημία σαρώνει τη χώρα

Η δημοτικότητα του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε στο 44% εν μέσω της επιτάχυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και της αύξησης των θανάτων που προκαλεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου HarrisX και της εφημερίδας The Hill αυτή την εβδομάδα.

Αυτό το ποσοστό αφορά τη μερίδα των πολιτών που εγκρίνουν τις επιδόσεις του ενοίκου του Λευκού Οίκου συνολικά. Είναι μειωμένο κατά 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη κυλιόμενη έρευνα του ινστιτούτου και της εφημερίδας, η οποία είχε διενεργηθεί πριν από τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 58% του δείγματος δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο ένοικος του Λευκού Οίκου διαχειρίζεται ειδικά την υγειονομική και οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Στις τάξεις όσων δήλωσαν Ρεπουμπλικάνοι, το 81% εγκρίνει τα πεπραγμένα του, ενώ το 76% εγκρίνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία. Στις τάξεις όσων δήλωσαν Δημοκρατικοί — κατά το αναμενόμενο αναμενόμενο — τα ποσοστά αυτά κατακρημνίζονται στο 13% και το 16% αντιστοίχως. Μεταξύ όσων δήλωσαν ανεξάρτητοι, βρίσκονται στο 45% και το 39% αντιστοίχως.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.842 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων από την 24η ως την 26η Ιουλίου και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος ανέρχεται σε ±1,84%.

Αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας την εβδομάδα κατά την οποία στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 150.000 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και τα 4,4 εκατομμύρια τα επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Πυραυλικές επιθέσεις στο Κασμίρ από την Ινδία-Το Πακιστάν απειλεί με απάντηση
Αποκάλυψη Reuters: Με προφορική εντολή του Χέγκσεθ είχαν παγώσει οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μερτς-Η απώλεια στήριξης από Τραμπ και η άνοδος του AfD
Το ξέκοψε ο Κάρνεϊ στον Τραμπ-«Ο Καναδάς δεν πωλείται»
Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς-Οι Χούθι απειλούν με απάντηση
Περίπου 30 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιούπολη του Σιατλ
Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Γερμανία-Εξελέγη καγκελάριος ο Μερτς στη δεύτερη ψηφοφορία
Περισσότεροι από 200 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου επέστρεψαν μετά από ανταλλαγή με Ρώσους
ΒΙΝΤΕΟ: Πυκνό σύννεφο σκόνης στο Ιράν ανάγκασε εκατομμύρια πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους
Ισραηλινή επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Σαναά στην Υεμένη-Προηγήθηκε εντολή εκκένωσης