Να φανούν λογικοί όταν ανοίξουν αύριο οι παμπ καλεί τους Βρετανούς ο Τζόνσον

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου απηύθυνε έκκληση προς τους Βρετανούς πολίτες να φανούν «λογικοί» όταν ανοίξουν αύριο Σάββατο οι παμπ και να μην κάνουν κατάχρηση της νέας χαλάρωσης των περιορισμών κατά της πανδημίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή του LBC ο κ. Τζόνσον είπε ότι θέλει ο κόσμος «να απολαύσει το καλοκαίρι», αλλά τόνισε ότι για να μη χρειαστεί νέο lockdown όλοι θα πρέπει να ενεργήσουν «υπεύθυνα».

Σύμφωνα πάντως με δημοσκόπηση για λογαριασμό του Sky News, το 70% των Βρετανών δηλώνουν ακόμα απρόθυμοι να πάνε στις παμπ από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα μάλιστα δηλώνουν ότι σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων μετά από τη νέα χαλάρωση των περιορισμών θα πρέπει να επιβληθεί και νέο lockdown.

Σε ερώτηση για το ταξίδι του πατέρα του Στάνλεϊ στην Ελλάδα παρά την ταξιδιωτική σύσταση του Foreign Office, o Μπόρις Τζόνσον είπε απλά ότι είναι μια ερώτηση που πρέπει να απευθυνθεί στον πατέρα του.

Ενόψει της αυριανής περαιτέρω χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα ηγηθεί συνέντευξης Τύπου το απόγευμα. Η Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρει ότι το κεντρικό μήνυμα τη πρωθυπουργού προς τους πολίτες θα είναι «να μην το παρακάνουν».

Δειτε Επισης

Δασμούς 19% στις εισαγωγές από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ο Τραμπ
Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Οζι Οζμπορν σε ηλικία 76 ετών
Οι ΗΠΑ αποσύρονται από την UNESCO καταγγέλλοντας μεροληψία κατά του Ισραήλ
Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου
Τα σενάρια και οι φήμες για την τραγωδία στην Ινδία-Ο διάλογος στο πιλοτήριο περιπλέκει την έρευνα
Καναδός κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη Ελληνοκαναδή κόρη του-Βρέθηκε νεκρή σε λίμνη στη Νέα Υόρκη
Παντρεμένη με μέλος ελίτ και πλούσιας οικογένειας η HR που... πιάστηκε με τον CEO σε συναυλία των Coldplay
Στους 27 οι νεκροί μετά από συντριβή αεροσκάφους στο Μπανγκλαντές-Ανάμεσα τους και παιδιά
Έκκληση 25 χωρών για άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας απήχθη από μυστική ισραηλινή δύναμη