'Πάρκο Επικονιαστών' δημιουργήθηκε κατά μήκος του ποταμού Πεδιαίου

Στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων και συγκεκριμένα των Σχεδίων Δράσης τους για την Ενέργεια και το Κλίμα, οι Δήμοι Στροβόλου και Λακατάμιας, με τη στήριξη του Ενεργειακού Γραφείου Κύπρου, προχώρησαν στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη «Πάρκου Επικονιαστών», κατά μήκος του Γραμμικού Πάρκου του Πεδιαίου ποταμού.
 
Ανακοίνωση αναφέρει ότι «ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο και ειδικότερα στη διάρκεια της χαλαρής άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού, παρατηρήθηκε αύξηση στην επισκεψιμότητα στην περιοχή, ενώ δεν άργησε να παρατηρηθεί και η προσέλκυση επικονιαστών».
 
Την πρωτοβουλία για δημιουργία του «Πάρκου Επικονιαστών» αγκάλιασαν τόσο οι πολίτες των δύο δήμων όσο και η ίδια η φύση και είναι κάτι που το Ενεργειακό Γραφείο οραματίζεται να εφαρμόσει σε περισσότερα σημεία στην επικράτεια της επαρχίας Λευκωσίας.
 
Οι δράσεις ενίσχυσης των επικονιαστών χρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό δίκτυο EIT Climate-KIC, στο πλαίσιο του έργου «Plan for Nature Based Solutions in Nicosia - Λύσεις Βασισμένες στη Φύση στη Λευκωσία».
 
Στόχος είναι κυρίως η ενίσχυση της αστικής βιοποικιλότητας και ειδικότερα των επικονιαστών, δηλαδή των ειδών εκείνων που συμβάλλουν στη διαδικασία γονιμοποίησης των ανθοφόρων φυτών, ενισχύοντας έτσι την αναπαραγωγή και την καρποφορία τους.
 
Οι κύριοι επικονιαστές στην Κύπρο είναι έντομα όπως η μοναχική μέλισσα, η κοινή μέλισσα, ο βομβίνος, η νυχτοπεταλούδα και κάποια είδη πεταλούδας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξέσπασε σε κλάματα ο γιατρός που παρέλαβε νεκρό τον μικρό Παναγιωτάκη-«Με λοιδόρησαν, με κορόιδεψαν και με είπαν δολοφόνο»
Προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από ΥΠΑΝ
Το μεταμεσονύκτιο τηλεφώνημα της Ειρήνης Μουρτζούκου που ήταν αφετηρία της ομολογίας της
Μπέρδεμα στα κατεχόμενα με τον ακριβή αριθμό του «πληθυσμού»
Επανήλθε ο ΔΗΣΥ κατηγορώντας ΑΚΕΛ και Χαραλαμπίδου για υποκρισία-«Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις, όχι λάσπη»
Μέχρι τέλος 2025 ολοκλήρωση έργων συντήρησης Πύλης Αμμοχώστου
Επίθεση συνδέσμου μονογονιών σε Νομική-Ζητά επιτροπή εμπειρογνωμόνων για συμμόρφωση με υποδείξεις GREVIO
Ολοκληρώθηκε η διοικητική έρευνα για την υπόθεση Μπιενάλε-Αναμένεται η γνωμάτευση της Νομικής
«Αδίστακτη δράση, έφραξε τις αναπνευστικές οδούς»-Τι αναφέρει το κατηγορητήριο της Ειρήνης Μουρτζούκου
Ανησυχίες στην Επιτροπή Παιδείας για αγώνες σκοποβολής στο Δάσος Κόρνου