Γυναίκες και κορίτσια το 72% των θυμάτων trafficking

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη, δηλώνει η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου, σε μήνυμά της επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Εμπορίας Προσώπων στις 30 Ιουλίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που δυστυχώς έχει έντονη τη διάσταση του φύλου, αφού σύμφωνα με στοιχεία η πλειοψηφία των θυμάτων είναι γυναίκες και κορίτσια με ποσοστό που αγγίζει το 72%.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, το οποίο μεταδίδει το ΓΤΠ, η κ. Αντωνίου «τονίζει την ανάγκη αλλά και το χρέος όλων μας, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά, να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το θλιβερό φαινόμενο».  

«Σε ένα φαινόμενο που δυστυχώς έχει έντονη τη διάσταση του φύλου, αφού οι έρευνες και τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι η πλειοψηφία των θυμάτων είναι γυναίκες και κορίτσια, με ένα ποσοστό που αγγίζει το 72% περίπου», προστίθεται.

Η Κύπρος, συνεχίζει το μήνυμα, «έχει υπογράψει και κυρώσει, τόσο διεθνείς όσο και ευρωπαϊκές συμβάσεις που αφορούν το φαινόμενο αυτό. Η νομοθεσία συνέχεια εκσυγχρονίζεται και εναρμονίζεται με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και γενικότερα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση της οργανωμένης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων».

Παρόλα αυτά, σημειώνεται, «θα πρέπει να καταβληθούν αρκετές προσπάθειες έτσι ώστε να υπάρξει αποτελεσματική πάταξη του φαινομένου και τα θύματα που εντοπίζονται να έχουν πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες αλλά και την απαιτούμενη προστασία».

«Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη», καταλήγει το μήνυμα της κ. Αντωνίου.

Δειτε Επισης

Επανήλθε με σφοδρότητα το ΑΚΕΛ, κατηγορεί ΠτΔ και Αννίτα για προστασία Αγγελίδη-«Έπρεπε να ήταν προ πολλού σπίτι του»
Εξαπάτησαν 62χρονη για δήθεν απλήρωτο εξώδικο-Της απέσπασαν χιλιάδες ευρώ
Μέτωπα πυρκαγιών σε Πάφο και Λεμεσό-Επιχειρούν από ξηράς και αέρος οι δυνάμεις πυρόσβεσης
Στο μικροσκόπιο της Βουλής η απόφαση του ΕΔΑΔ-«Η Νομική Υπηρεσία δεν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της απόφασης»
Μαζική η διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για την απόφαση του ΕΔΑΔ-Συμμετέχουν 16 οργανώσεις
Σείεται η Νομική Υπηρεσία μετά την καταδίκη του ΕΔΑΔ-Επιμένουν κόμματα και βουλευτές για παραίτηση Αγγελίδη
Ασταμάτητες οι διαδικτυακές απάτες-Παρουσιάζονται ως κυβερνητική υπηρεσία και αποσπούν χρήματα
Αμφισβητεί γραφολόγο της Αστυνομίας ειδικός υπεράσπισης στην υπόθεση της Γερμανίδας σφετερίστριας
Πώς απαντά η Κυβέρνηση στο εάν θα ζητηθεί η παραίτηση Αγγελίδη-«Για χρόνια ακούμε τον σεβασμό στην ανεξαρτησία των θεσμών»
Θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε στο δάκτυλο