Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα στην Ελλάδα-«Η κατάσταση δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό»

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας από αύριο, Τετάρτη 29/7 για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, μαγαζιά, φούρνους, κρεοπωλεία και δημόσιες υπηρεσίες ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
 
«Η κατάσταση δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό με την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας «αλλά δεν εφησυχάζουμε» και ανακοίνωσε: «Η κυβέρνηση αποφασίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό σε καταστήματα λιανικής και σε ΔΕΚΟ. Επίσης σε γραφεία σε καταστήματα τροφίμων και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής».
 
Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα
  • ΔΕΚΟ, τράπεζες κλπ
  • σούπερ μάρκετ καταστήματα τροφίμων
  • ιατρεία
  • ασανσέρ
  • καταστήματα λιανικής
  • κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής
 
Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη.
 
Καμπανάκι για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική. «Ξέρουμε όλα τα κρούσματα που βρίσκονται. Δεν υπάρχει ανάγκη πανικού» είπε ο κ. Χαρδαλιάς και προσέθεσε: «θα αυξηθούν οι έλεγχοι στα Μέσα Μεταφοράς, ειδικά στις περιοχές που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα. Δεν αισθανόμαστε ότι κάτι μας ξεφεύγει».
 
Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Πυρά σε Αγγελίδη και από Παπαδόπουλο-«Όλοι είπαν πως πρέπει να διωχθεί ο ύποπτος, ο μόνος που διαφώνησε ήταν ο Αγγελίδης»
Διάττοντες αστέρες τα μικρά μη κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά πρόλαβε να τους βρει λάθη η Ελεγκτική
Απαντά στην κριτική για την στάση της για Αγγελιδη η Κυβέρνηση-Δείχνει ξανά τη Βουλή για θωράκιση εξουσιών
Αισιόδοξη για την πενταμερή η Ολγκίν-«Σημειώθηκε πρόοδος σε ορισμένα από τα έξι σημεία»
Καλεί την Αννίτα να συνταχθεί με αυτούς που ζητούν παραίτηση Αγγελίδη το Άλμα-«Ας παραδεχθεί τις ευθύνες του κόμματός της»
Φουλάρει μηχανές ενόψει βουλευτικών το ΕΛΑΜ-Κλείδωσε άλλο ένα πρώην μέλος του ΔΗΣΥ στο ψηφοδέλτιο
Έγκλημα χαρακτήρισε τη φωτιά ο Ιεζεκιήλ-«Έγινε στάχτη το ελαιοχώρι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δασοπυροσβέστης»
Ο Πεζεσκιάν κατηγορεί το Ισραήλ ότι προσπάθησε να τον δολοφονήσει
Πάνω από 100 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσα τους και παιδιά-Δεκάδες αγνοούμενοι
BINTEO: Ο Νετανιάχου πρότεινε τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης-Τι συζήτησαν για Ιράν, Γάζα και Ουκρανία