Πέτσας: Η μόνη διαφορά με την Τουρκία είναι αυτή της υφαλοκρηπίδας

Η Αθήνα παρακολουθεί την κατάσταση στο Αιγαίο με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα, δήλωσε σήμερα ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
 
Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η τουρκική NAVTEX παραμένει σε ισχύ, το τουρκικό σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο ενώ τα τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται.
 
Αναφορικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «συνιστά πρόκληση όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού χριστιανούς αλλά και για ολόκληρο τον δυτικό και πολιτισμένο κόσμο» και επανέλαβε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφατα, ότι, δηλαδή, «αυτή η ενέργεια δεν είναι μια εκδήλωση ισχύος, αλλά απόδειξη αδυναμίας»
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την πιθανότητα διαλόγου με την Τουρκία, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε διάλογο διευκρινίζοντας ότι η μόνη διαφορά που αναγνωρίζει με την Τουρκία είναι αυτή της υφαλοκρηπίδας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανησυχία για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ζημιές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τα γλυπτά του Παρθενώνα-Τα σενάρια περί επικείμενης συμφωνίας
Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων
Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο-Συνελήφθη 41χρονος μετά από τρια χρόνια
Ζητούν από ανθρώπους που έχασαν συγγενείς τους στο Μάτι να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας του 2018
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της
«Δεν μας ζήτησε συγγνώμη ο βοηθός νοσηλευτή»-Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της στο Τζάνειο
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα