Εκκενώθηκαν κατοικίες από την πυρκαγιά στην Πάφο-Στην μάχη εννέα πτητικά μέσα

Σε κινητοποίηση βρίσκεται η Πυροσβεστική, μετά από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μεταξύ των χωριών Αμαργέτη και Πεντάλια, στην Επαρχία Πάφου, ενώ εκκενώθηκε αριθμός κατοικιών. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά είναι σε πολύ δύσβατη περιοχή.

Για την κατάσβεση της έσπευσαν επτά πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ένα από το Ταμείο Θήρας, ενώ στη μάχη ρίχθηκαν εννέα πτητικά μέσα. Επίσης, η Πυροσβεστική προχώρησε σε ανάκληση προσωπικού και ενεργοποίησε το σχέδιο Ίκαρος, ενώ εκκένωσε αριθμό κατοικιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η πρόεδρος του Κ.Σ. Αμαργέτης Ανδρούλλα Δημητρίου, χαρακτήρισε κρίσιμη την κατάσταση λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην κοινότητα και που αυτή την στιγμή προχωρά προς την Πενταλιά.

Στο έργο της κατάσβεσης πέραν των επίγειων και εναέριων μέσων κατάσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και της Εθνικής Φρουράς, συνδράμουν και οι κάτοικοι της περιοχής με εκσκαφείς και άλλα μέσα.

Ήδη συνέχισε η κοινοτάρχης Αμαργέτης, η Πολιτική Άμυνα τους ενημέρωσε  να βρίσκονται σε εγρήγορση γιατί αν χρειαστεί μπορεί να εκκενωθούν προληπτικά κάποιες μεμονωμένες κατοικίες του χωριού αλλά και της Πενταλιάς όπου οδεύει η φωτιά.

Όλα είπε θα εξαρτηθούν και από την πορεία του ανέμου που δυσχεραίνει και το έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά, συνέχισε, ξεκίνησε από αγροτική περιοχή της Αμαργέτης και με τη αλλαγή στην κατεύθυνση του ανέμου προχωρά προς την κοινότητα της Πενταλιάς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία από τους ιδιοκτήτες skip με 57 φορτηγά-Από το Υπουργείο Γεωργίας πάνε έξω από το Προεδρικό
Καταθέτει απόψεις και συμπεράσματα για το συντονισμό της φονικής πυρκαγιάς το Τμήμα Δασών
Έκαναν περιπολίες για εμπρηστές και συνέλαβαν τέσσερις για ναρκωτικά, αεροβόλο και διαρρηκτικά εργαλεία
Καταγγελίες Αλεξάνδρου για το ρόλο ΓΔ Υπ. Γεωργίας στις πυρκαγιές-Η εκτίμηση Τράγκολα για την απόφαση
Καταγγελίες για Δήμους που χρησιμοποιούν διπλοκάμπινα με πυροσβεστικό υλικό για άλλες εργασίες
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε
Τα πρόσωπα της τραγωδίας έχουν ονοματεπώνυμο... Επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τόπο που γεννήθηκαν οι άτυχοι Δημήτρης και Μάρω