Βάζει 500 αστυνομικούς να προσέχουν την Αγία Σοφία ο Ερντογάν-Το κάλεσμά του στους νέους

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε πως «το εκ νέου άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για λατρεία αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα ότι η χώρα μας ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Εχθρικές επιθέσεις και πολιτικές κρίσεις δεν μπορούν να καταστρέψουν την πατρίδα μας. Με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του έθνους μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, έκανε έκκληση στους νέους με αφορμή το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του OPEN TV και του ethnos.gr, Μαρίας Ζαχαράκη, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε στο υπουργικό συμβούλιο σαν να απευθύνει ένα διάγγελμα. Για τουλάχιστον μισή ώρα μιλούσε για το θέμα της Αγίας Σοφίας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη και τον πλούτο κανενός. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε τους μελλοντικούς μας στόχους, τόσο για την αντιστάθμιση των αδικιών που έχουμε υποστεί στο παρελθόν όσο και για την υπεράσπιση των σημερινών μας δικαιωμάτων». 

Μιλώντας για την Αγία Σοφία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε τη μετατροπή της σε τζαμί ως το μεγάλο του επίτευγμα. Είπε χαρακτηριστικά: Το άνοιγμα εκ νέου της Αγίας Σοφίας για λατρεία είναι ένα τελευταίο παράδειγμα άσκησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η Αγία Σοφία θα συνεχίσει να υπηρετεί το έθνος μας ως τόπος λατρείας για όλους τους μουσουλμάνους».

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ανέφερε ότι μπορούν να την επισκέπτονται και χριστιανοί αλλά μόνο για να βλέπουν πώς λειτουργεί ως τζαμί. Επανέλαβε ότι η Αγία Σοφία θα είναι 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτή. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα επιτηρούν την Αγία Σοφία 500 αστυνομικοί νυχθημερόν. Αναφέρθηκε και στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, θέλοντας να τονώσει το εθνικό φρόνημα των Τούρκων, την ώρα που η τουρκική λίρα κατρακυλά ακόμη περισσότερο. 

Πηγή: Ethnos.gr

Δειτε Επισης

Φόβοι για ρωσική επίθεση στην Ευρώπη-Η Γερμανία σχεδιάζει επέκταση των καταφυγίων
Τουλάχιστον 36 Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας της Γάζας
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Παζαρεύει ο Χαφτάρ με το τουρκολιβυκό μνημόνιο-Ούτε το εγκρίνει, ούτε το απορρίπτει
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε ραδιοφωνικό στούντιο τη στιγμή του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ στη Χιλή
ΒΙΝΤΕΟ: Την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού Sukhoi στο Κουρσκ, ανακοίνωσαν οι Ουκρανοί
Serial killer στην Ιταλία-Ο δολοφόνος της συνοδού πολυτελείας είχε σκοτώσει και άλλο κορίτσι
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα