Ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού η Βόρεια Κορέα-Σε μεγάλο συναγερμό η χώρα

Παρά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, το κλείσιμο των συνόρων και την καραντίνα που επέβαλε η κυβέρνησή του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, δήλωσε την Κυριακή 26 Ιουλίου ότι «θα μπορούσε να ειπωθεί ότι μπήκε στη χώρα» ο νέος κορωνοϊός, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του έλαβε «το προληπτικό μέτρο» να επιβάλλει «πλήρη αποκλεισμό στην πόλη Κεσόνγκ» την 24η Ιουλίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 
Ο Κιμ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του Κόμματος Εργατών διότι άτομο, που υπάρχουν υποψίες ότι έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, επέστρεψε από τη Νότια Κορέα περνώντας παράνομα τα σύνορα νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Εάν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την πρώτη περίπτωση που αναγνωρίζεται επίσημα κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 από πλευράς Πιονγκγιάνγκ. Ως σήμερα, οι βορειοκορεάτικες αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν καταγράψει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην επικράτεια.
 
Σύμφωνα με το KCNA, το άτομο που είχε αυτομολήσει μπόρεσε να περάσει από τα αυστηρά φυλασσόμενα σύνορα των δύο χωρών. Έχει συμπτώματα που υποδεικνύουν πως πάσχει από την COVID-19. «Ένα συμβάν επείγοντος χαρακτήρα καταγράφηκε στην πόλη Κεσόνγκ, όπου ένας αυτόμολος που πήγε στον νότο πριν από τρία χρόνια, ένα πρόσωπο που υπάρχουν υποψίες ότι έχει μολυνθεί από τον φαύλο ιό [σ.σ. τον SARS-CoV-2], επέστρεψε τη 19η Ιουλίου περνώντας τη γραμμή οροθεσίας», μετέδωσε το πρακτορείο.
 
Το KCNA δεν ανέφερε εάν το πρόσωπο αυτό υποβλήθηκε σε ειδικό τεστ. Μετέδωσε ότι τα αποτελέσματα «ιατρικών εξετάσεων», ιδίως «στο ανώτερο (τμήμα) του αναπνευστικού», καθώς και των «εξετάσεων αίματος» στις οποίες υποβλήθηκε είναι «αβέβαια». Οι αρχές αποφάσισαν να θέσουν τον άνθρωπο σε καραντίνα και να αρχίσουν ιχνηλάτηση των επαφών του.
 
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η Βόρεια Κορέα έχει λάβει χιλιάδες τεστ από τη Ρωσία και άλλες χώρες. Έκλεισε τα σύνορά της προληπτικά. Χιλιάδες άνθρωποι τέθηκαν σε καραντίνα, πάντως οι περιορισμοί χαλάρωσαν το τελευταίο διάστημα. Τις τελευταίες εβδομάδες, η Πιονγκγιάνγκ ανεβάζει συνεχώς τον τόνο όσον αφορά τους διαφωνούντες που αυτομολούν στη Νότια Κορέα, αποκαλώντας τους «αποβράσματα» και απαιτώντας η Σεούλ να πατάξει οργανώσεις που έχουν ιδρύσει ώστε να σταματήσουν να στέλνουν προπαγανδιστικό υλικό στον Βορρά. Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ διέταξε να διενεργηθούν έρευνες στις στρατιωτικές μονάδες από τον τομέα ευθύνης πέρασε το πρόσωπο που υπάρχουν υποψίες πως έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, να «επιβληθεί αυστηρή τιμωρία» σε όσους ευθύνονται για το γεγονός και «να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».
 
Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 36 Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας της Γάζας
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Παζαρεύει ο Χαφτάρ με το τουρκολιβυκό μνημόνιο-Ούτε το εγκρίνει, ούτε το απορρίπτει
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε ραδιοφωνικό στούντιο τη στιγμή του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ στη Χιλή
ΒΙΝΤΕΟ: Την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού Sukhoi στο Κουρσκ, ανακοίνωσαν οι Ουκρανοί
Serial killer στην Ιταλία-Ο δολοφόνος της συνοδού πολυτελείας είχε σκοτώσει και άλλο κορίτσι
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα
ΒΙΝΤΕΟ: Ένας νεκρός και 19 τραυματίες από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας στην Ισπανία