Οδηγίες Καρούσου για πρόνοιες σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Με στόχο τη διείσδυση του ηλεκτρικού οχήματος στην κυπριακή αγορά και την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός για υποστηρικτικές δράσεις και κατάλληλα μέτρα πολιτικής για την ανάπτυξη των υποδομών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
 
Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος έδωσε Οδηγίες στις αρμόδιες αρχές όπως στις μελλοντικές μελέτες για τη κατασκευή νέων δημόσιων δρόμων ή την αναβάθμιση υφιστάμενων να γίνονται πρόνοιες για τη δημιουργία υποδομών  για την εγκατάσταση σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, έδωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος. 
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο σχεδιασμός για υποστηρικτικές δράσεις και κατάλληλα μέτρα πολιτικής για την ανάπτυξη των υποδομών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, είναι απαραίτητος για τη διείσδυση του ηλεκτρικού οχήματος στην κυπριακή αγορά και την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πρόνοιες, που πρέπει περιλαμβάνονται στις μελλοντικές μελέτες, θα πρέπει να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κατάλληλες θέσεις στάθμευσης με ασφαλή είσοδο και έξοδο εάν κρίνεται απαραίτητο, υποδομή καλωδίωσης με την εγκατάσταση αγωγών διέλευσης καλωδίων, κατάλληλες οικοδομικές εργασίες και οτιδήποτε άλλο απαιτείται. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Απαγόρευση από 1η Σεπτεμβρίου ουσίας σε βερνίκια νυχιών, καλλυντικά
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες
​​​​​​ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά
Εκκαθάρισε τις δηλώσεις εισοδήματς για το 2023 πριν την υποβολή νέων για το 2024 ο Έφορος Φορολογίας
Κατεβαίνει σε διαμαρτυρία την Τρίτη η ΠΟΓΟ έξω από τη Νομική μετά την καταδίκη του ΕΔΑΔ
Απαντά στην κριτική για την ειδική εκπαίδευση η ΥΠΑΝ-«Εργαζόμαστε εντατικά για τεκμηριωμένο νομοσχέδιο»
Προειδοποιήσει το Υπ. Υγείας για παράνομη κυκλοφορία φαρμακευτικών προϊόντων «Dysport» και «Botox»
Σε εικοσιτετράωρη απεργία τη Δευτέρα κατέρχονται οι Μεταφορείς Α’