Αγκαλιά με τους «Γκρίζους Λύκους» μετονόμασε την Αγία Σοφία ο Ερντογάν

Ξαφνική επίσκεψη στην Αγία Σοφία έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε στην Αγία Σοφία, μόλις λίγες ώρες πριν την πρώτη λειτουργία της ως τζαμί, προκειμένου να ελέγξει και τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την πρώτη προσευχή που είναι προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή, 24 Ιουλίου, στις 13:00. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στις 17:30 από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ και πήγε κατευθείαν στην Αγία Σοφία. Μπήκε από την πίσω πόρτα, προκειμένου να επιθεωρήσει τις τελευταίες προετοιμασίες. 

Σύμφωνα με το OPEN TV, αυτό που ακούγεται είναι ότι μαζί του βρίσκεται και ο ηγέτης των εθνικιστών και εταίρος του στην κυβέρνηση, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καθώς επίσης και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης των Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού, γύρω από τον Ερντογάν και όσους τον συνόδευσαν στην Αγία Σοφία υπάρχει μεγάλος αριθμός αστυνομικών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπήκε πρώτα μέσα στην Αγία Σοφία και όσο βρισκόταν μέσα στο μνημείο έγινε και δοκιμή της ακουστικής, προκειμένου ο Τούρκος πρόεδρος να δώσει την έγκρισή του (ακόμη) και σε αυτό: Πώς θα ψάλλει, δηλαδή, την Παρασκευή ο ιμάμης την προσευχή. 

Στη συνέχεια, μαζί με τους ακολούθους του, ο Ερντογάν βγήκε έξω από την Αγία Σοφία και κατευθύνθηκε σε ένα σημείο του μνημείου, από το οποίο άρχισε να ξεκολλά ένα λευκό χαρτί, το οποίο κάλυπτε το νέο όνομα της Αγίας Σοφίας. Κάτω από αυτό το χαρτί, υπήρχε η επιγραφή - γραμμένη στα αγγλικά: Αγία Σοφία, το μεγάλο τζαμί. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλαξε και την ταμπέλα από το μνημείο.

Πηγή: Ethnos.gr

Δειτε Επισης

Πάλεψα με τα ρεύματα και έφτασα με δυσκολία, λέει ο αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν με φουσκωτό στην Εύβοια
Το Κίεβο καταγγέλλει ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση του τριετούς πολέμου
Ώρες αγωνίας για τον 46χρονο Γιώργο Χριστοφή που απουσιάζει από την οικία του
Ευκαιρία για Άγκυρα και Ουάσιγκτον να κλείσουν το μέτωπο των F-35 με «νέα αρχή» λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία
Αγωνία για κωπηλάτη που αγνοείται στη θάλασσα στην Κρήτη–Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι «βρήκε αγοραστή για το TikTok»
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου
ΒΙΝΤΕΟ: Θυελλώδεις άνεμοι σήκωσαν στον αέρα τροχόσπιτο στη Σαντορίνη
Συνελήφθησαν 24 παράνομοι μετανάστες μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας
Με αυτοθυσία αστυνομικός έσωσε μητέρα και παιδί που παρασύρθηκαν από τους ανέμους πάνω σε στρώμα θαλάσσης