Στην Αστυνομία η ΑνΑΔ-Καταγγέλλει το σκάνδαλο με ατασθαλίες ύψους €375,000

Έπειτα από τις αποκαλύψεις  για το διαφαινόμενο σκάνδαλο που έχει σχέση με διασπάθιση 375,500 ευρώ δημόσιου χρήματος, για εκπαιδευτικά σεμινάρια του Συνδέσμου Αδειούχων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Κύπρου, μέσω της ΑνΑΔ το Δ.Σ της Αρχής αποφάσισε σήμερα όπως προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκάνδαλο με απάτη και ατασθαλίες ύψους €375,000 στην ΑνΑΔ-Ζήτησε έκθεση η Ζέτα
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑνΑΔ, αποφάσισε να υιοθετήσει την εισήγηση των νομικών συμβούλων και  έδωσε εντολή στη Διεύθυνση της ΑνΑΔ να καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία και να της διαβιβάσει όλα τα έγγραφα, για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων».

Οι γνωματεύσεις των νομικών συμβούλων της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, τις οποίες έφερε στο φως ο REPORTER, συμφωνούσαν με την άποψη του ΚΕΒΕ πως ενδεχομένως να διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα. Καλούσαν, μάλιστα την ΑνΑΔ να κινήσει τις διαδικασίες ανάκτησης των οφειλόμενων χρημάτων.

Η διαφαινόμενη απάτη είχε σχέση με την μη καταβολή του 20% του κόστους συμμετοχής στα εκπαιδευτικά σεμινάρια, που βαραίνει τους εργοδότες. Η ΑνΑΔ προτίθετο να έρθει σε συμβιβασμό με τον Σύνδεσμο, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΚΕΒΕ που εξέφρασε τη διαφωνία του ζητώντας όπως το θέμα παραπεμφθεί για διερεύνηση και εξέταση στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύψεων συνέχεια στην απάτη 375 χιλιάδων στην ΑνΑΔ-Βρήκαν ποινικά αδικήματα

Η ΑνΑΔ είχε ζητήσει γνωμάτευση από τους νομικούς της συμβούλους, που την προέτρεψαν να μην προχωρήσει σε συμβιβασμό και να καταγγείλει την υπόθεση στην αστυνομία.
 
Η νομική σύμβουλος της Αρχής διαπίστωσε πως «στη βάση των δεδομένων που τέθηκαν ενώπιόν μας υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι υπήρξε προσπάθεια καταδολίευσης».
 
Σημειώνει δε πως ενδεχομένως να υπάρχει και διάπραξη επιπρόσθετου ποινικού αδικήματος θεωρώντας ως ψευδή την αρχική δήλωση του συνδέσμου, που ανέφερε πως τηρεί και εφαρμόζει όλες τις διαδικασίες, αφού ήταν όρος η καταβολή του 20% του κόστους του προγράμματος κατάρτισης από τους εργοδότες.
 

Δειτε Επισης

Αντιδρά το Κόμμα για τα Ζώα για την ευθανασία των σκυλιών-«Δεν υπάρχουν κακά σκυλιά αλλά ανεύθυνοι κηδεμόνες»
Αιγύπτιος σκότωσε 25χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα επειδή του χρωστούσε 75 ευρώ
Η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης για τον σεισμό-Ελαφρά αισθητός στην Κύπρο
Φρικτή η δολοφονία των τριών κοριτσιών από τον πατέρα τους-Τις έπνιξε με σακούλα στο κεφάλι, είχε δέσει τα χέρια τους
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pic)
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας
Μαχαιρώματα στη Λεμεσό-Aριθμός προσώπων επιτέθηκε σε 23χρονο ενώ περπατούσε
Σκηνές Φαρ Ουεστ στην Πάφο-Τους πλεύρισαν με το όχημα τους και τους επιτέθηκαν με σωλήνα και αλυσίδα
Ο Τραμπ απειλεί να αφαιρέσει τη διαπίστευση του Κολούμπια και απαγορεύει τις βίζες για ξένους φοιτητές στο Χάρβαρντ
Ο Τραμπ απαγόρευσε την είσοδο στις ΗΠΑ σε υπηκόους 12 χωρών λόγω της επίθεσης στο Κολοράντο