Βρετανία και Γερμανία έχουν επαρκή αποθέματα ρεμδεσιβίρης

Η Βρετανία και η Γερμανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν επαρκή αποθέματα του αντιρετροϊκού φαρμάκου ρεμδεσιβίρη, του πρώτου φαρμάκου που έδειξε μια σχετική δραστικότητα για τη θεραπεία της Covid-19, του οποίου οι ΗΠΑ αγόρασαν σχεδόν όλη την παραγωγή για τους επόμενους τρεις μήνες.
 
Η αμερικανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι απέκτησε το 92% του συνόλου της παραγωγής της ρεμδεσιβίρης από τα φαρμακευτικά εργαστήρια Gilead από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, δηλαδή περίπου 500.000 θεραπείες σε σχεδόν 550.000 (κάθε θεραπεία χρειάζεται 6,25 φιαλίδια κατά μέσο όρο).
 
"Ο Πρόεδρος Τραμπ έκανε ένα απίστευτο συμβόλαιο προκειμένου οι Αμερικανοί να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πρώτη εγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή κατά της Covid-19", δήλωσε ο Υπουργός Υγείας `Αλεξ `Αζαρ, ανακοινώνοντας την επιχειρηματική συμφωνία.
 
Το φάρμακο εγκρίθηκε στις ΗΠΑ την 1η Μαίου έπειτα από κλινικές δοκιμές που έδειξαν ότι μειώνει κατά τέσσερις ημέρες τη διάρκεια αποκατάστασης των βαριά ασθενών της Covid-19.
 
Η ανακοίνωση της Ουάσινγκτον είχε προκαλέσει φόβο για ελλείψεις του φαρμάκου στις υπόλοιπες χώρες, αλλά τουλάχιστον δύο ευρωπαϊκές χώρες δήλωσαν σήμερα ότι δεν ανησυχούν για τους πολίτες τους.
 
"Η Βρετανία χρησιμοποιεί τη ρεμδεσιβίρη εδώ και καιρό, αρχικά σε κλινικές δοκιμές και σήμερα στο πλαίσιο ενός προγράμματος έγκαιρης πρόσβασης στα φάρμακα. Η Βρετανία έχει επαρκή αποθέματα ρεμδεσιβίρης", δήλωσε εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.
 
Στη Γερμανία, "η Κυβέρνηση εξασφάλισε αποθέματα ρεμδεσιβίρης νωρίς", δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας. "Επί του παρόντος τα αποθέματα είναι επαρκή".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια