Βρετανία και Γερμανία έχουν επαρκή αποθέματα ρεμδεσιβίρης

Η Βρετανία και η Γερμανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν επαρκή αποθέματα του αντιρετροϊκού φαρμάκου ρεμδεσιβίρη, του πρώτου φαρμάκου που έδειξε μια σχετική δραστικότητα για τη θεραπεία της Covid-19, του οποίου οι ΗΠΑ αγόρασαν σχεδόν όλη την παραγωγή για τους επόμενους τρεις μήνες.
 
Η αμερικανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι απέκτησε το 92% του συνόλου της παραγωγής της ρεμδεσιβίρης από τα φαρμακευτικά εργαστήρια Gilead από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, δηλαδή περίπου 500.000 θεραπείες σε σχεδόν 550.000 (κάθε θεραπεία χρειάζεται 6,25 φιαλίδια κατά μέσο όρο).
 
"Ο Πρόεδρος Τραμπ έκανε ένα απίστευτο συμβόλαιο προκειμένου οι Αμερικανοί να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πρώτη εγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή κατά της Covid-19", δήλωσε ο Υπουργός Υγείας `Αλεξ `Αζαρ, ανακοινώνοντας την επιχειρηματική συμφωνία.
 
Το φάρμακο εγκρίθηκε στις ΗΠΑ την 1η Μαίου έπειτα από κλινικές δοκιμές που έδειξαν ότι μειώνει κατά τέσσερις ημέρες τη διάρκεια αποκατάστασης των βαριά ασθενών της Covid-19.
 
Η ανακοίνωση της Ουάσινγκτον είχε προκαλέσει φόβο για ελλείψεις του φαρμάκου στις υπόλοιπες χώρες, αλλά τουλάχιστον δύο ευρωπαϊκές χώρες δήλωσαν σήμερα ότι δεν ανησυχούν για τους πολίτες τους.
 
"Η Βρετανία χρησιμοποιεί τη ρεμδεσιβίρη εδώ και καιρό, αρχικά σε κλινικές δοκιμές και σήμερα στο πλαίσιο ενός προγράμματος έγκαιρης πρόσβασης στα φάρμακα. Η Βρετανία έχει επαρκή αποθέματα ρεμδεσιβίρης", δήλωσε εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.
 
Στη Γερμανία, "η Κυβέρνηση εξασφάλισε αποθέματα ρεμδεσιβίρης νωρίς", δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας. "Επί του παρόντος τα αποθέματα είναι επαρκή".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεδρία ΣΑ ΟΗΕ υπό προεδρία Έλληνα ΥΠΕΞ για προστασία αμάχων σε ένοπλες συγκρούσεις
Το Βατικανό ίσως φιλοξενήσει συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας
Ο Νετανιάχου απέρριψε τη φημολογία περί ρήξης με τον Τραμπ
Αιματηρή επίθεση έξω από το Εβραϊκό Μουσείο στην Ουάσινγκτον-Νεκροί εργαζόμενοι της πρεσβείας του Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στον Νοτιοαφρικανό πρόεδρο για τη «γενοκτονία των λευκών» στη χώρα του
Νετανιάχου: Η Ριβιέρα στη Γάζα είναι προϋπόθεση για το τέλος του πολέμου
Ο στρατός των ΗΠΑ θα αλλάξει τα αρχεία τρανς στρατιωτών με βάση μόνο το φύλο γέννησης
Εντείνονται οι διεθνείς καταδίκες για το συμβάν στην Τζενίν
Η Ολλανδία καλεί τους πολίτες να έχουν μετρητά στο σπίτι, σε περίπτωση που καταρρεύσουν τα συστήματα
Έρευνα επιβεβαιώνει την ύπαρξη έξι εν ζωή απογόνων του Λεονάρντο ντα Βίντσι