Ενημέρωσε τους Πρέσβεις Αιγύπτου και Η.Β. για τις εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο ο ΥΠΑΜ

Για τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ ενημέρωσε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης τους Πρέσβεις της Αιγύπτου και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας ο κ. Πετρίδης είχε σήμερα στο γραφείο του συναντήσεις με τους πρέσβεις της Αιγύπτου και του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του.
 
«Ο κ. Πετρίδης ενημέρωσε μεταξύ άλλων τις αντιπροσωπείες για τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ», σημειώνεται.

Τόνισε, προστίθεται, «ότι οι συνεργασίες που αναπτύσσονται με φιλικές χώρες συμβάλλουν στη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή».

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι «η πρέσβειρα της Αιγύπτου Μάι Τάχα Χαλίλ ευχήθηκε στον κ. Πετρίδη κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ενώ ανέφερε ότι οι δεσμοί που συνδέουν την Κύπρο με την Αίγυπτο ενισχύθηκαν περαιτέρω με τις διμερείς και τριμερείς συνεργασίες που έχουν συναφθεί».
 
Από την πλευρά του ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο, Στίβεν Λίλι, «συνεχάρη τον Υπουργό Άμυνας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι συνεργασίες μεταξύ των δύο κρατών θα συνεχιστούν και θα αναβαθμιστούν».
 
Στο μεταξύ, προστίθεται, ο Υπουργός Άμυνας είχε συνάντηση και με τη Διοικήτρια της UNFICYP Cheryl Pearce, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις καλές υπηρεσίες της Ειρηνευτικής Δύναμης.

«Από την πλευρά του, ο Υπουργός Άμυνας τόνισε τις ανησυχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις συνεχείς παραβιάσεις της Τουρκίας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Η Διοικήτρια της Ειρηνευτικής Δύναμης διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για μείωση των εντάσεων στο πλαίσιο της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κοινή Διακήρυξη εταιρικής σχέσης υπογράφουν τη Δευτέρα Κύπρος και Ινδία
Ανάστατοι και στα κατεχόμενα λόγω της κατάστασης Ισραήλ με Ιράν-Συνεδρία για θέματα ασφαλείας
Έρχεται Κύπρο τη Δευτέρα ο Δένδιας-Συνάντηση με Πάλμα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφτασε στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ινδίας-«Ένα νέο κεφάλαιο σε μια στρατηγική συνεργασία χωρίς όρια»
Τα είπαν τελικά τηλεφωνικώς Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου-Τόνιζε την άμεση ανάγκη για αποκλιμάκωση
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Προετοιμαζόμαστε εντατικά για τη διευρυμένη διάσκεψη στη Νέα Υόρκη
Στενό φίλο και σημαντικό εταίρο χαρακτήρισε την Κύπρο ο Μόντι-Οι αναφορές του για την προσεχή επίσκεψη
Ετοιμάζεται για τηλεφώνημα Νετανιάχου ο Χριστοδουλίδης -«Μας ζήτησε το Ιράν να μεταφέρουμε μήνυμα»
Ζήτησε έκτακτη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ ο Κόμπος-Στο επίκεντρο η κλιμακούμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Διπλωματικός πυρετός για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή-Επικοινωνία Χριστοδουλίδη με ηγέτες της περιοχής και της ΕΕ