Αμετανόητος ο Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά-«Διορθώσαμε το λάθος του 1934»

Τον ενθουσιασμό του για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, εξέφρασε εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης.

«Είναι δεδομένο πως θα προστατεύσουμε την πολιτιστική κληρονομιά της Αγιάς Σοφιάς, δεν υπάρχουν αμφιβολίες γι' αυτό. Καταλήξαμε σε αυτή τη απόφαση για την Αγιά Σοφιά, βασισμένοι στην ελευθερία και τα δικαιώματα του έθνους μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί, καθώς έτσι θα εξυπηρετεί τον κόσμο σύμφωνα με τον σκοπό της δημιουργίας της. Επίσης, θέλω να υπογραμμίσω πως η Αγία Σοφία μετατρέπεται σε τζαμί και όχι σε εκκλησία. Όταν την παραλάβαμε, ήταν ερείπιο. Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, δεν μπορεί να αποτελεί ντροπιαστικό γεγονός για κανέναν σε αυτή τη γη. Όσοι μιλάνε εναντίον μας, δεν θέλουν να υπερασπιστούν την πολιτιστική κληρονομιά του ναού, αλλά να σταθούν στην τουρκική και ισλαμική επιθετικότητα» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Και συνέχισε, για το θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις από την Παρασκευή σε όλο τον κόσμο: «Ήταν λάθος που μετατρέψαμε την Αγιά Σοφιά σε μουσείο και τώρα την επαναφέρουμε σε τζαμί. Διορθώνουμε αυτό το λάθος, που είχε γίνει το 1934 και δεν σκοπεύουμε να απαρνηθούμε την κυριαρχία 600 χρόνων στην Κωνσταντινούπολη».
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στους 30 οι τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στην Ζαπορίζια-Ανάμεσα τους ένας 13χρονος
BINTEO: Ο υποψήφιος Πάπας Λουίς Αντόνιο Τάγκλε ανέβηκε σε σκηνή και τραγούδησε το «Imagine» του Τζον Λένον
Άνοδος στις αγορές παγκοσμίως μετά την ετοιμότητα Κίνας για συνομιλίες με ΗΠΑ για δασμούς
Eτοιμη να αυξήσει κατά 50 δισ. ευρώ τις εισαγωγές από ΗΠΑ έναντι συμφωνίας για τους δασμούς η ΕΕ
ΒΙΝΤΕΟ: O Πούτιν δείχνει για πρώτη φορά το πολυτελές διαμέρισμά του στο Κρεμλίνο
Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει την πρώτη πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού
Ρούμπιο για συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας: Αν οι ΗΠΑ δεν δουν πρόοδο, θα επανεξετάσουν τη στάση τους
Εκτελέστηκε στη Φλόριντα με θανατηφόρα ένεση πρώην στρατιωτικός που είχε υπηρετήσει στον πόλεμο του Κόλπου
Ο Τραμπ επιβεβαίωσε την απομάκρυνση Γουόλτς-Ο Μάρκο Ρούμπιο νέος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας