Λύπη προκαθημένων χριστιανικών Εκκλησιών στη Βρετανία για την Αγία Σοφία

Τη λύπη τους για την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος εκφράζουν με κοινή δήλωση οι προκαθήμενοι χριστιανικών Εκκλησιών διαφόρων δογμάτων στη Βρετανία.
 
«Μας θλίβει η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Για μία μακρά περίοδο η Αγία Σοφία ήταν ένα μοναδικό κέντρο που συμβόλιζε τη συνύπαρξη ανθρώπων της πίστης.
 
«Είναι ένα Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ως χώρος όπου η πλούσια ιστορία της Κωνσταντινούπολης λέγεται οπτικά, μπορεί να είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανεξιθρησκείας και σεβασμού. Η απόφαση να αλλάξει το καθεστώς της με αυτό τον τρόπο είναι μία ισχυρή, συμβολική αλλαγή που είναι λυπηρή και επώδυνη για πολλούς ανθρώπους της πίστης ανά τον κόσμο», αναφέρει η δήλωση των Προέδρων των Ενωμένων Εκκλησιών στην Αγγλία (Churches Together in England).
 
Οι υπογράφοντες είναι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αγγλίας Αρχιεπίσκοπος του Καντερμπέρι Τζάστιν Γουέλμπι, ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος του Γουέστμινστερ καρδινάλιος Βίνσεντ Νίκολς, ο επικεφαλής των Ελεύθερων Εκκλησιών αιδεσιμότατος Δρ Χιου Όζγκουντ, ο Αρχιεπίσκοπος Άγγελος του Λονδίνου της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο πάστορας Άγκου Ιρούκγου, επικεφαλής της Χριστιανικής Εκκλησίας του Θεού της Προφητείας Ην. Βασιλείου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Υποψήφιος για την προεδρία της ΕΔΕΚ και ο Ηλίας Μυριάνθους
Χαρτσιώτης: Τροχιοδρομήθηκαν διαδικασίες για πρόσληψη αστυφυλάκων στις ακριτικές περιοχές
Στους 30 οι τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στην Ζαπορίζια-Ανάμεσα τους ένας 13χρονος
BINTEO: Ο υποψήφιος Πάπας Λουίς Αντόνιο Τάγκλε ανέβηκε σε σκηνή και τραγούδησε το «Imagine» του Τζον Λένον
Άνοδος στις αγορές παγκοσμίως μετά την ετοιμότητα Κίνας για συνομιλίες με ΗΠΑ για δασμούς
Μέλη συμμορίας παρίσταναν τους ενοικιαστές και άδειαζαν σπίτια
Καταζητούνται τέσσερα πρόσωπα για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λεμεσό
Οδηγίες ΤΟΜ για διευκόλυνση των πολιτών σχετικά με τις ανακλήσεις οχημάτων λόγω TAKATA
ΒΙΝΤΕΟ: Πλοίο που μετέφερε βοήθεια προς τη Γάζα δέχθηκε επίθεση από drones-Ανταποκρίθηκε η Κύπρος με σκάφος
Καταζητείται 37χρονος για υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων στη Λεμεσό