Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών καταδικάζει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης να μετατρέψει, μετά από 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου, την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί παραβιάζει διεθνείς κανόνες δικαίου, αρχές και αξίες του ΟΗΕ και της ΟΥΝΕΣΚΟ και Διεθνείς Συνθήκες για τη διατήρηση τέτοιων μνημείων, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Αναφέρει, επίσης, ότι αυτή η παγκόσμια κληρονομιά θα πρέπει να φυλάσσεται ως μουσείο, με ανοικτές τις πόρτες σε όλους και σε όλες τις θρησκείες. Ο θόλος της Αγίας Σοφίας είναι αρκετά μεγάλος για να αγκαλιάσει την ανθρωπότητα, προσθέτει.

Η Αγία Σοφία δεν είναι ένα πολιτικό εργαλείο, αλλά κομμάτι της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας και η λανθασμένη απόφαση για μετατροπή της σε τζαμί θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα, καταλήγει.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρανόησε με τις διώξεις σφετεριστών ο Τατάρ, απειλεί με αντίποινα-«Οι επιθέσεις έχουν μετατραπεί σε τρομοκρατικές ενέργειες»
ΒΙΝΤΕΟ: Καταιγίδες και χαλάζι σε διάφορες περιοχές- Καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί η Αστυνομία
Ανακοινώθηκε ο Γιοχάνες Χαν ως ειδικός απεσταλμένος της προεδρίας της ΕE για το Κυπριακό-Ικανοποίηση Προέδρου
Άτομα με αναπηρία γίνονται εμπνευστές και δημιουργοί σε μια υπέροχη συνάντηση με τον πολιτισμό και την ψηφιακή καινοτομία
Έκκληση βουλευτών προς Υπουργείο Παιδείας για άμεση εγκατάσταση κλιματιστικών σε χώρους εξετάσεων
Έγραψαν... απουσία οι βουλευτές στην Επ. Νομικών-Διακόπηκε η συζήτηση για τη νομοθεσία περί δημόσιων συγκεντρώσεων
Το φυσούν και δεν κρυώνει στα κατεχόμενα μετά την πρώτη καταδίκη για σφετερισμό-Βλέπουν πολιτικό πόλεμο
Δικαστική απόφαση εναντίον Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης για καταχρηστικές ρήτρες
Α. Βαφεάδης: Σύντομα αρχίζουν έργα εκβάθυνσης μαρίνας Λάρνακας από την ανάδοχο εταιρεία
Στην Κύπρο το αμερικανικό αντιτορπιλλικό USS THE SULLIVANS (pic)