Τα μαθήματα στην Καλιφόρνια θα ξαναρχίσουν στις 18 Αυγούστου, αλλά μόνο εξ αποστάσεως

Οι σχολικές περιφέρειες του Λος Άντζελες και του Σαν Ντιέγκο ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα μαθήματα θα ξαναρχίσουν κατά την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου αλλά μόνο διαδικτυακά, αφού οι πόρτες των σχολείων θα παραμείνουν κλειστές για τους μαθητές λόγω της «εκτόξευσης» του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19 στην Καλιφόρνια τις τελευταίες εβδομάδες.
 
Τα μαθήματα θα ξαναρχίσουν στις 18 Αυγούστου, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά μόνο εξ αποστάσεως, μέχρι νεωτέρας.
 
«Είναι επιτακτική ανάγκη για λόγους δημόσιας υγείας να εμποδίσουμε τα σχολεία να γίνουν τρυβλία» του νέου κορονοϊού, συνόψισε ο Όστιν Μπέτνερ, ο υπεύθυνος της σχολικής περιφέρειας του Λος Άντζελες, της δεύτερης μεγαλύτερης στις ΗΠΑ, αφού αριθμεί 600.000 μαθητές.
 
Η Καλιφόρνια, με περισσότερα από 300.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 7.000 θανάτους, παραμένει μια από τις σημαντικότερες εστίες του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ. Τα μισά κρούσματα έχουν καταγραφεί στην κομητεία του Λος Άντζελες. Για τους ειδικούς, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το ποσοστό μόλυνσης σε όσους εξετάζονται στην κομητεία φτάνει το 10%, από 4,6% που ήταν τον Μάιο, ένδειξη ότι η Covid-19 εξαπλώνεται στην περιοχή.
 
«Ο κορονοϊός δεν έκανε καλοκαιρινές διακοπές, όπως ήλπιζαν πολλοί. Στην πραγματικότητα, ενέτεινε τις επιθέσεις του στον πληθυσμό», ανέφερε στην ανακοίνωσή τους οι δύο σχολικές περιφέρειες. «Ένα πράγμα είναι σαφές: οι χώρες που κατάφεραν να ξανανοίξουν τα σχολεία τους με ασφαλή τρόπο, το έκαναν έχοντας ποσοστά μόλυνσης σε πτώση και τη δυνατότητα να εξετάζουν όσους το ζητούσαν. Η Καλιφόρνια δεν έχει ούτε το ένα, ούτε το άλλο», πρόσθεσαν.
 
Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν κανονικά «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες δημόσιας υγείας».
 
Πηγή: ΑΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο
Διερευνάται και δεύτερη υπόθεση βομβιστικής επίθεσης εναντίον των ανηλίκων στη Λεμεσό
Πρόσταγμα Στεφάνου για πολιτική αντεπίθεση της Αριστεράς-«Είμαστε κόμμα ανανεωμένο, μαχητικό και ισχυρό»
ΒΙΝΤΕΟ: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές προκάλεσαν ζημιές σε πολεμικά αεροπλάνα με προορισμό το Ακρωτήρι
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
Απολογείται η Toyota για τα λανθασμένα sms λόγω ΤAKATA-«Η βάση δεδομένων παραχωρήθηκε από το ΤΟΜ»
Πεζεσκιάν: Μόνος τρόπος να τερματιστεί ο πόλεμος είναι να σταματήσουμε άνευ όρων την επιθετικότητα του Ισραήλ
Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πίσω από τη φωτιά σε όχημα σε πολυκατοικία στη Λεμεσό (pics)
Τι θα συμβεί αν οι ΗΠΑ βομβαρδίσουν το Ιράν-Εμπειρογνώμονες προειδοποιούν για τα πιθανά σενάρια
Κατήγγειλε πολιτική δίωξη και σκευωρία μετά την κατάθεσή του στην Αστυνομία ο Οδυσσέας, θα ζητήσει προστασία από ΕΔΑΔ