Αντεπίθεση από Μητσοτάκη για την Αγία Σοφία-Ξεκινά τις επαφές σε διεθνές επίπεδο

Τηλεφωνικές επαφές σε διεθνές επίπεδο ξεκινά ο πρωθυπουργός της Ελλάδα, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την απόφαση του τουρκικού συμβουλίου Επικράτειας, για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
 
Οι τηλεφωνικές επαφές ξεκινούν στο πλαίσιο αντιδράσεων της Ελλάδας για την απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί σε τζαμί η Αγία Σοφία.
 
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα όπου περιοδεύει, επικοινώνησε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση και την υποστήριξή του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Δεν σέβονται τίποτα, δεν υπολογίζουν κανένα»-Καταγγέλλει την Τουρκία η Κύπρος
 
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης, Στέλιος Πέτσας τόνισε πως «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία».
 
Σημείωσε, δε, ότι «υπάρχουν κυρώσεις που πονάνε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα».
 
«Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Unesco» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονη η Σακελλαροπούλου για την Αγία Σοφία-«Ευθεία πρόκληση για την ιστορική μας μνήμη»
 
«Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι διεθνές ζήτημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση» είπε ακόμα ο κ. Πέτσας συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση του Σουλτάνου Ερντογάν για την «άλωση»

Δειτε Επισης

Αποχωρεί από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος
Για θεραπεία αισθητικής είχε πάει στην κλινική ο Μοσχούρης πριν το καρτέρι θανάτου
Ποιος είναι ο «Θαμνάκιας» που γάζωσαν στο Χαλάνδρι-Το παρελθόν του με την Greek Mafia
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Σκουλλί-Σκυτάλη στην Αστυνομία για διερεύνηση των αιτίων
Απαραίτητη η κρατική βούληση για τις λαμπρατζιές-«Το νομοσχέδιο από μόνο του δεν μπορεί να εγγυηθεί»
Βρέθηκε καμένο το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην φονική επίθεση στο Χαλάνδρι
Επιδοκιμασίες με το… σταγονόμετρο από τα κόμματα για την προσωρινή λύση στο υδατικό
Πυρκαγιά σε πέντε μέτωπα εκδηλώθηκε στην επαρχία Πάφου-Ενεργό μόνο το ένα
Άκαρπες οι προσπάθειες της επιχείρησης για εντοπισμό του Πολωνού τουρίστα
ΒΙΝΤΕΟ: Από θαύμα γλύτωσε περαστική οδηγός από το γκανγκστερικό χτύπημα-Σφαίρα χτύπησε το αυτοκίνητό της