Προκλητικός ο Τατάρ για Αγία Σοφιά-«Η Ε/κ διοίκηση δεν έχει δικαίωμα να αντιδρά»

Την ικανοποίησή του για την απόφαση για την Αγιά Σοφιά εξέφρασε ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόσο για το θέμα αυτό, όσο και για άλλα θέματα επικαιρότητας.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι Τατάρ και Ερντογάν συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της νόσου Covid 19 αλλά και το «άνοιγμα στο εξωτερικό» του ψευδοκράτους (ΣΣ: την έναρξη πτήσεων από και προς Τουρκία). Ο κ. Ερντογάν ανέφερε στον κ. Τατάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση της «πρωθυπουργίας», ότι η Τουρκία δίδει μεγάλη σημασία στην οικονομική ανάπτυξη και την επιτυχή έξοδο του ψευδοκράτους από αυτή την περίοδο.
 
Ο Ερσίν Τατάρ σε σχόλιο χθες το βράδυ για την Αγιά Σοφιά εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι θα ανοίξει για προσευχή και υποστήριξε ότι η «ε/κ διοίκηση», όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν έχει δικαίωμα να αντιδρά σε αυτή την απόφαση.
 
Στην δήλωσή του ο κ. Τατάρ αναφέρει ότι «η Αγία Σοφία είναι τουρκική από το 1453, τζαμί και ταυτόχρονα παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Η απόφαση του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας να λειτουργεί η Αγιά Σοφιά ως μουσείο και την ίδια ώρα να ανοίξει για προσευχή είναι έγκαιρη και προκαλεί ικανοποίηση. Ούτε η ε/κ διοίκηση ούτε και κανένας άλλος έχει νόημα ή σημασία να αντιδρούν σε αυτή την απόφαση ενός κράτους ή των θεσμών του. Το τουρκικό έθνος, όπως και χθες, και σήμερα σέβεται όλες τις θρησκείες. Να μην αλλοιώνει κανείς την απόφαση που λήφθηκε».
 
Συνεχάρη την Τουρκία για αυτή την απόφαση και ευχήθηκε «καλορίζικη» για τον ισλαμικό  κόσμο και «το έθνος μας».
 
Μέχρι στιγμής από την τ/κ πολιτική ηγεσία δεν υπήρξε άλλο σχόλιο ή τοποθέτηση για την Αγιά Σοφιά.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζήτησε έκτακτη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ ο Κόμπος-Στο επίκεντρο η κλιμακούμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Διπλωματικός πυρετός για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή-Επικοινωνία Χριστοδουλίδη με ηγέτες της περιοχής και της ΕΕ
Πρόεδρος για ανάπλαση παλιού ΓΣΠ-«Επενδύουμε συστηματικά στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη»
Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ηγέτες και Κόστα για τον Πρόεδρο-Επανέλαβε τη θέση της ΚΔ υπέρ αποκλιμάκωσης
Κ. Εκπρόσωπος: H επίσκεψη Μόντι εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Κύπρου και Ινδίας
Έκκληση Ιρανού ΥΠΕΞ σε Κόμπο για συμβολή της Κύπρου ώστε να τερματιστεί η επίθεση του Ισραήλ
Δέχθηκε τα πρώτα αιτήματα για επιστροφές Κυπρίων το ΥΠΕΞ-Ασθενείς, συνοδοί και μόνιμοι κάτοικοι
Έστειλε μηνύματα ενότητας ενόψει των βουλευτικών ο Πρόεδρος-«Να συμπεριφερόμαστε νούσιμα»
Λακωνικός ο Πρόεδρος για τη συνομιλία με Φιντάν-«Όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα»
Διαχώρισε τη θέση του από Αστυνομία ο ΠτΔ για κλήτευση δημοσιογράφων-«Δεν εμπλεκόμαστε, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι εκπομπές αν ήθελαν»