Ενημέρωσε την Φον Ντερ Λάιεν για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες ο Πρόεδρος

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ursula von der Leyen, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία συζητήθηκε, ενόψει και του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Πλάνο Ανάκαμψης της ΕΕ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για κατάληξη σε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν επί της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλυτικά τις θέσεις και τα αιτήματα της Κύπρου, υπογραμμίζοντας την προσήλωσή του στην επίτευξη συμφωνίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την κ. Von der Leyen για τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Άγκυρας στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου και για τις συνεχείς προκλήσεις και παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, και σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει να είναι αυστηρή και αποφασιστική στη στάση της έναντι της Τουρκίας, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα της ίδιας της ΕΕ και των κρατών μελών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πρόεδρος για ανάπλαση παλιού ΓΣΠ-«Επενδύουμε συστηματικά στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη»
Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ηγέτες και Κόστα για τον Πρόεδρο-Επανέλαβε τη θέση της ΚΔ υπέρ αποκλιμάκωσης
Κ. Εκπρόσωπος: H επίσκεψη Μόντι εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Κύπρου και Ινδίας
Έκκληση Ιρανού ΥΠΕΞ σε Κόμπο για συμβολή της Κύπρου ώστε να τερματιστεί η επίθεση του Ισραήλ
Δέχθηκε τα πρώτα αιτήματα για επιστροφές Κυπρίων το ΥΠΕΞ-Ασθενείς, συνοδοί και μόνιμοι κάτοικοι
Έστειλε μηνύματα ενότητας ενόψει των βουλευτικών ο Πρόεδρος-«Να συμπεριφερόμαστε νούσιμα»
Λακωνικός ο Πρόεδρος για τη συνομιλία με Φιντάν-«Όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα»
Διαχώρισε τη θέση του από Αστυνομία ο ΠτΔ για κλήτευση δημοσιογράφων-«Δεν εμπλεκόμαστε, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι εκπομπές αν ήθελαν»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΚΔ δεν εμπλέκεται στον πόλεμο, έγινε βολιδοσκόπηση από χώρες για παροχή βοήθειας για εκκενώσεις
Ορατοί και από τα κατεχόμενα οι πύραυλοι του Ιράν-Συστήνει ηρεμία ο Τατάρ