Χιλιάδες άνθρωποι στην Πράγα γιόρτασαν το τέλος της επιδημίας με ένα μεγάλο τραπέζι (pics)

Χιλιάδες άνθρωποι κάθισαν χθες Τρίτη σε ένα τραπέζι μήκους 500 μέτρων στην γέφυρα του Καρόλου στην Πράγα για να γιορτάσουν την άρση των μέτρων που είχαν ληφθεί στην Τσεχία για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού.
 
«Θέλουμε να γιορτάσουμε το τέλος της κρίσης του κορωνοϊού αφήνοντας τους ανθρώπους να συναντηθούν και να δείξουν ότι δεν φοβούνται, ότι δεν φοβούνται να πάρουν ένα κομμάτι σάντουιτς από τον διπλανό τους», δήλωσε ο Οντρέι Κόμπζα, διοργανωτής της εκδήλωσης και ιδιοκτήτης ενός καφέ.
 
«Η κοινωνία δεν θα πρέπει να φοβάται. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε μια οικονομική κρίση, μια ύφεση και αυτό θα μας βλάψει πολύ περισσότερο από την covid-19», πρόσθεσε.
 
Συνεισφέροντας φαγητό ή ποτό οι συμμετέχοντες σε αυτό το δείπνο μοιράστηκαν το γεύμα τους πάνω στη γέφυρα αυτή του 14ου αιώνα, σύμβολο της πρωτεύουσας της Τσεχίας, την ώρα που μια αυτοσχέδια ορχήστρα έπαιζε μουσική και πολλοί τραγουδούσαν γύρω από ένα τραπέζι στολισμένο με μαργαρίτες.
 
«Ενημερώθηκα για την εκδήλωση μέσω του Facebook και το βρήκα ενδιαφέρον», δήλωσε η Γκαλίνα Κομτσένκο- Κρεζτσίκοβα, μια Ρωσίδα που ζει στην Πράγα, η οποία πήγε στο δείπνο μαζί με τον σύζυγό της.
 
Η Τσεχία, μια χώρα με 10,7 εκατομμύρια κατοίκους, ήρε τα περισσότερα μέτρα που είχε λάβει για την επιδημία του κορωνοϊού. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής περίπου 12.000 κρούσματα και λιγότεροι από 350 θάνατοι.
 
Από την 1η Ιουλίου οι Τσέχοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι πλέον να φορούν μάσκα στους δημόσιους χώρους, εκτός από τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας, το μετρό της Πράγας και σε δύο περιοχές στα βορειοανατολικά όπου παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων της covid-19 σε ανθρακωρυχεία.

Επίσης στην Πράγα η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στις συγκεντρώσεις περισσότερων από 100 ανθρώπων σε εσωτερικούς χώρους.
 
Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Δεκατετράχρονος βρέθηκε νεκρός από το κρύο σε ηφαίστειο στα 4.700 μέτρα-Το ανατριχιαστικό τελευταίο του μήνυμα
Για μαζικό λιμό στη Γάζα προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις-Πάνω από 20 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό σε 72 ώρες
Στο 15% οι αμερικανοί δασμοί στα ιαπωνικά αυτοκίνητα έπειτα από συμφωνία
Συζήτηση και ενημέρωση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Δασμούς 19% στις εισαγωγές από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ο Τραμπ
Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Οζι Οζμπορν σε ηλικία 76 ετών
Οι ΗΠΑ αποσύρονται από την UNESCO καταγγέλλοντας μεροληψία κατά του Ισραήλ
Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου
Τα σενάρια και οι φήμες για την τραγωδία στην Ινδία-Ο διάλογος στο πιλοτήριο περιπλέκει την έρευνα
Καναδός κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη Ελληνοκαναδή κόρη του-Βρέθηκε νεκρή σε λίμνη στη Νέα Υόρκη