Πώς τοποθετείται ο Οργανισμός Νεολαίας για το άρθρο μαθήτριας στο μάθημα θρησκευτικών

O Οργανισμός Νεολαίας τοποθετείται σε σχέση με το ζήτημα που έχει προκύψει μετά από το άρθρο μαθήτριας σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών. 
 
Αυτούσια η ανακοίνωση
Ως Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου στοχεύουμε στην ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων μας, μέσα από στοχευμένα προγράμματα και πολιτικές με τελικό ζητούμενο, την εκπλήρωση των στόχων και των επιδιώξεων τους, προς όφελος και της κοινωνίας. Βασικό συστατικό αυτής της προσπάθειας είναι η συμμετοχή των νέων, η ενεργός πολιτότητα, η ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η κριτική σκέψη και ο σεβασμός σε αρχές όπως της δημοκρατίας, της ισότητας, του διαλόγου κ.α.
 
Οποιαδήποτε ενέργεια, ηθελημένη ή ακούσια, παρεμποδίζει την ανάπτυξη των κατάλληλων συνθηκών και του κατάλληλου περιβάλλοντος, μέσα από το οποίο μπορούμε να πετύχουμε τα πιο πάνω, μας βρίσκει αντίθετους.
 
Θεωρούμε τη συζήτηση που γίνεται γύρω από το δικαίωμα ενός παιδιού στην ελεύθερη έκφραση της άποψης του, άστοχη και περιττή. Η κάθε άποψη, εφόσον υποβάλλεται στη δημόσια σφαίρα συζήτησης σεβόμενη το ακροατήριο και τους συνομιλητές της, είναι καλοδεχούμενη. Εξάλλου είναι μέσα από τη ζύμωση διαφορετικών απόψεων που μια κοινωνία προχωρά. Αυτό θα αναμέναμε από όσους διαφωνούν. Την κατάθεση της αντίθετης άποψης για να γίνει διάλογος και να καταλήξουμε, προσωπικά, συλλογικά αλλά και θεσμικά, σε μια απόφαση.
 
Η νεολαία οφείλει να υποβάλλει απόψεις που μπορεί να ενοχλήσουν και να προκαλέσουν αντίδραση. Γιατί όπως είπε και ο Καζαντζάκης, «Νέος θα πει να επιχειρήσεις να γκρεμίσεις τον κόσμο και να έχεις το θράσος να θες να οικοδομήσεις καινούργιο, καλύτερο».
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 16,2 εκατ. ευρώ
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ξεκάθαρο μήνυμα Κυβέρνησης-«Δεν θα επιτρέψουμε στην κατοχή να γίνει κανονικότητα»
Έκκληση Επαρχιακής Διοίκησης να ενημερώσουν όσοι δεν το έπραξαν για να αποζημιωθούν-«Πραγματική τραγωδία»
Αυξάνονται τα περιστατικά θερμοπληξίας-Τέσσερις στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση 61χρονος
Υποχωρεί ο καύσωνας, αυξάνεται η υγρασία-Βελτιωμένες οι καιρικές συνθήκες από βδομάδας
Με γοργούς ρυθμούς η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές-Καταγράφηκαν όλες οι ζημιές
Διακόπτονται τα ντελίβερι για τέσσερις ώρες ελέω καύσωνα-Συστάσεις Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας
Σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση-Αγγίζει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος
Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση-Στους 43 βαθμούς ο υδράργυρος την Κυριακή