Στο «περίμενε» ιδιωτικά νηπιαγωγεία για τα σχέδια της Κυβέρνησης

Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα για τα νηπιαγωγεία, με τα μικρά παιδιά να επιστρέφουν με όρεξη και χαμόγελο στα σχολεία. Παράλληλα, υπάρχουν και τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία που δεν έχουν ανοίξει ακόμη τις πόρτες τους, αφού περιμένουν τα νέα σχέδια στήριξης της Κυβέρνησης.
 
Μιλώντας στον REPORTER η πρόεδρος των Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων, Λαύρα Ηρακλέους, τόνισε πως ήταν μία πάρα πολύ καλή ημέρα, αφού οι γονείς ακολούθησαν τις οδηγίες που είχαν λάβει, τονίζοντας πως έχει ακολουθηθεί το Υγειονομικό Πρωτόκολλο.
 
«Οι γονείς δεν μπήκαν μέσα στο νηπιαγωγείο, τα παιδιά ήταν έτοιμα και μόλις τους δείχναμε τη συσκευή με το αντισηπτικό, αμέσως έβαζαν τον χεράκι τους. Ήταν πάρα πολύ χαρούμενα που επιστρέψαμε. Αυτό που πρόσεξα, επειδή είναι και η πρώτη μέρα, είναι πως χρειάζονταν κάποια υπενθύμιση για να τηρούν τους κανόνες. Όλα κύλισαν ομαλά».
 
Η κ. Ηρακλέους σημείωσε πως το μόνο αρνητικό είναι πως δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν όλους τους γονείς, αφού τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία μόνο τους μισούς μαθητές δέχθηκαν, όντας εναντίον της εκ περιτροπής εκπαίδευσης.
 
Στο «περίμενε» κάποια νηπιαγωγεία
Η Λαύρα Ηρακλέους αναφέρθηκε και στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία που δεν έχουν ανοίξει ακόμη, αφού βρίσκονται στο «περίμενε» για τα νέα σχέδια στήριξης της Κυβέρνησης.
 
«Υπάρχουν νηπιαγωγεία που αποφάσισαν να ανοίξουν τη Δευτέρα, επειδή ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα νέα σχέδια στήριξης. Πολλά νηπιαγωγεία είναι σε αναμονή, καθώς είναι μειωμένα τα παιδιά, μειωμένα τα έσοδα».
 
Υπέδειξε, παράλληλα, πως υπάρχουν νηπιαγωγεία που δεν θα ανοίξουν ακόμη και θα περιμένουν μέχρι τον Σεπτέμβριο, επειδή είναι πολύ μειωμένος ο αριθμός των γονέων που έχουν δείξει ενδιαφέρον και ήταν αδύνατο να ανοίξουν με ελάχιστους μαθητές.
 
«Υπάρχουν διάφορα προβλήματα είναι η αλήθεια, αλλά πιστεύω πως το κράτος θα μας στηρίξει. Υπάρχουν πολλά νηπιαγωγεία που έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας, υπάρχουν νηπιαγωγοί που έμειναν στο σπίτι, αφού οι τάξεις τους είναι κλειστές. Πρέπει να δούμε πως θα διαχειριστούμε αυτά τα προβλήματα».

Δειτε Επισης

Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Αγίας Θεοδώρας και Αγίας Θεοδοσίας στο Στρόβολο
Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Απαγόρευση από 1η Σεπτεμβρίου ουσίας σε βερνίκια νυχιών, καλλυντικά
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες
​​​​​​ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά
Εκκαθάρισε τις δηλώσεις εισοδήματς για το 2023 πριν την υποβολή νέων για το 2024 ο Έφορος Φορολογίας