Τριάντα Τ/κ εργαζόμενοι θα περάσουν για δουλειά στις ελεύθερες περιοχές

Μια ομάδα 30 περίπου Τ/κ θα περάσουν αύριο το πρωί από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου για να πάνε στις δουλειές τους στις ελεύθερες περιοχές, ώστε να μην τις χάσουν, δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, λέγοντας ότι σε αυτά τα άτομα έχουν γίνει τεστ PCR.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι, που μιλούσε στη «βουλή», είπε ότι τα άτομα αυτά υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο PCR με σκοπό να περάσουν στην ε/κ πλευρά για να πάνε στους χώρους εργασίας και αυτό πιθανόν να γίνει αύριο και θα παραμείνουν στις ελεύθερες περιοχές για μερικές εβδομάδες (ΣΣ: την 1η Ιουλίου θα επιτρέπονται οι διελεύσεις χωρίς καραντίνα με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου»).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ατέρμονες συζητήσεις για το άνοιγμα οδοφραγμάτων στα κατεχόμενα
 
Το λιγότερο, πρόσθεσε, αυτό θα ισχύει για 14 ημέρες. Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι γίνεται μια μελέτη για το επόμενο στάδιο του «ανοίγματος» και σκέφτονται διάφορους τρόπους, όπως κατηγοριοποίηση χωρών από τις οποίες οι αφιχθέντες θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα ή θα ζητείται μόνο τεστ PCR ή θα εισέρχονται στο ψευδοκράτος χωρίς να χρειάζεται κάτι από τα δύο.
 
Έχουν πάρει, συνέχισε, την απόφαση να μην μπαίνουν σε καραντίνα όσοι εισέρχονται στα κατεχόμενα από την 1η Ιουλίου, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από την πορεία των κρουσμάτων στο «νότο». Τις επόμενες 3 εβδομάδες, είπε, θα παρακολουθούν την κατάσταση.
 
Στο μεταξύ, το «υπουργείο υγείας» διέψευσε δημοσίευμα σε τ/κ ιστοσελίδα ότι η επιστημονική ομάδα, που συνεδρίασε σήμερα, έδωσε το πράσινο φως για τις διελεύσεις προς το «νότο» χωρίς καραντίνα στην επιστροφή.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην συνεδρία η εν λόγω ομάδα συζήτησε τόσο το θέμα των αφίξεων από την Τουρκία, όσο και των διελεύσεων και κατέληξε στο ότι, μέχρι να αρχίσουν ελεύθερα οι διελεύσεις, οι Τ/κ που εργάζονται στην «νότια Κύπρο» - όπως αναφέρεται – θα μπορούν να περνούν από τα σημεία διέλευσης, αλλά στην επιστροφή θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα.
 
Συζητήθηκε, προστίθεται, ότι θα παρέχονται διευκολύνσεις σε άτομα που έχουν ανάγκη να περάσουν στην ε/κ πλευρά, αλλά θεωρήθηκε ότι είναι ακόμη νωρίς για να αρχίσουν οι ελεύθερες διελεύσεις, πράγμα που θεωρούν επικίνδυνο επί του παρόντος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αυξάνονται τα περιστατικά θερμοπληξίας-Τέσσερις στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση 61χρονος
Στόχος ο εντοπισμός όλων των αγνοουμένων-«Καμία άλλη μάνα να μην χαθεί με τον καημό του παιδιού της»
Υποχωρεί ο καύσωνας, αυξάνεται η υγρασία-Βελτιωμένες οι καιρικές συνθήκες από βδομάδας
Μυστήριο με το νεκρό κοριτσάκι σε παραλία στο Παλαιό Φάληρο-Η νεκροψία θα ρίξει φως στην υπόθεση
Το προκλητικό βίντεο που ανέβασε ο νεαρός πριν πάρει φοιτήτριες με οτοστόπ και σκορπίσει τον τρόμο στην Ελλάδα
Ιερόσυλοι βεβήλωσαν τον τάφο του 11χρονου Λάμπρου-«Εύχομαι ο Θεός να φωτίσει αυτόν τον άνθρωπο»
Με γοργούς ρυθμούς η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές-Καταγράφηκαν όλες οι ζημιές
Ψάχνουν τον δράστη που έριξε τη χειροβομβίδα στην Αγία Νάπα-Το βάρος σε CCTV και επιστημονικές εξετάσεις
Τον ανέκοψαν για έλεγχο και εντόπισαν μαχαίρι-Συνελήφθη 17χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ το ρεσάλτο του ισραηλινού στρατού σε πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα