Διήμερο έντονων διεργασιών Ευρωπαίων ΥΠΕΣ για άσυλο και μετανάστευση

Διήμερο έντονων διεργασιών και διαβουλεύσεων των Ευρωπαίων Υπουργών Εσωτερικών για συζήτηση και κατάληξη για τη νέα ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου και μετανάστευσης ξεκινά σήμερα, με την Κύπρο να διεκδικεί αλληλεγγύη και δίκαιη ανακατανομή των μεταναστευτικών ροών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, οι διεργασίες ξεκινούν πρώτα με τηλεδιασκέψεις των πέντε χωρών πρώτης γραμμής Κύπρου, Ελλάδας, Μάλτας, Ιταλίας και Ισπανίας με τους αρμοδίους Επιτρόπους και ακολουθεί τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΣ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και αύριο οι τελικές τοποθετήσεις των ΥΠΕΣ όλων των κρατών μελών.
 
Η Κύπρος διεκδικεί αλληλεγγύη και δίκαιη ανακατανομή των μεταναστευτικών ροών, ευελιξία ενεργειών και δράσεων σε περίοδο κρίσης, κεντρική διαπραγμάτευση με τρίτες χώρες από την ίδια την ΕΕ και ξεκάθαρη εφαρμογή από την Τουρκία της δήλωσής της με την  ΕΕ για την συγκράτηση των μεταναστών στο έδαφος της.

Δειτε Επισης

Συντετριμμένος ο ΠτΔ από το μακελειό στη Σουηδία- «Ανούσιες και βίαιες πράξεις δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας»
Τα σενάρια για την εξέλιξή των σεισμών στη Σαντορίνη- Τι εκτιμούν οι ειδικοί
Ανέσυρε μαχαίρι διανομέας φαγητού μετά από διαπληκτισμό με ιδιοκτήτη καταστήματος στη Λεμεσό
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε σχολείο στη Σουηδία
Ενημερώθηκε από ΠτΔ για το Κυπριακό ο ΔΗΣΥ-Στηρίζει κάθε θετική προσπάθεια, προτάσσει τον ρεαλισμό
Επανέρχεται ο πρώην «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα Αλί Μουράτ Μπαστσερί
Νέα καταγγελία για βία σε δημοτικό-Εκπαιδευτικός φέρεται να χαστούκισε δωδεκάχρονη
ΒΙΝΤΕΟ:Νέα μαζική αποχώρηση από τη Σαντορίνη με το πλοίο-Με μωρά στην αγκαλιά, παιδιά και ηλικιωμένους
Νέα επίθεση εναντίον νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Λεμεσού τρεις μέρες μετά το περιστατικό στην Πόλη Χρυσοχούς
Απάντηση Ερχιουρμάν σε Τατάρ για Κυπριακό-«Για δεκαετίες συζητά την ομοσπονδία η τ/κ πλευρά»