Δένδιας: Στη λιβυκή κρίση απαιτείται λύση που να προέρχεται απ' τους ίδιους τους Λίβυους

«Για την επίλυση της λιβυκής κρίσης, απαιτείται μία λύση που να προέρχεται από τους ίδιους τους Λίβυους. Χωρίς ξένους παράγοντες, χωρίς ξένους στρατούς», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στις κοινές δηλώσεις του με τον Τυνήσιο ομόλογό του Νουρεντίν Εράι, μετά την ολοκλήρωση της κατ' ιδίαν συνάντησής τους στην Τίνυδα.
 
Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας, αυτό βρίσκει σύμφωνο και τον Τυνήσιο ομόλογό του, ενώ προσέθεσε ότι «στην επίλυση της κρίσης αυτής, θεωρούμε ότι η Τυνησία δύναται να παίξει έναν πολύ εποικοδομητικό ρόλο».
 
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσφέρει στην Τυνησία τις καλές τις υπηρεσίες στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η τελευταία υποστηρίζει τις προσπάθειες της Τυνησίας να αντιμετωπίσει οικονομικές και αναπτυξιακές προκλήσεις. Ανέφερε δε πως «η Ελλάδα αναγνωρίζει τον καίριο σταθεροποιητικό και εποικοδομητικό ρόλο της Τυνησίας στην περιοχή».
 
«Με χαροποιεί επίσης το γεγονός ότι μοιραζόμαστε μία κοινή αντίληψη ως προς τον τρόπο που προάγουμε τις εξωτερικές μας σχέσεις. Θεμέλιο αυτής της κοινής άποψης είναι η δέσμευσή μας να παραμένουμε πάντοτε εντός πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου», σημείωσε ο κ. Δένδιας. «Ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, από ό,ι συμβαίνει με την εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη, η οποία αντιβαίνει άμεσα τις αποφάσεις του ΟΗΕ και τα Συμπεράσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου, ενώ αποσταθεροποιεί την περιοχή», προσέθεσε χαρακτηριστικά.
 
Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως διερευνήθηκαν τρόποι ενίσχυσης των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και συμφωνήθηκε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση. Συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, καθώς και οι σχέσεις της Τυνησίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Οι δύο υπουργοί, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, υπέγραψαν Συμφωνία Θαλασσίων Μεταφορών, η οποία ανοίγει «νέους δεσμούς συνεργασίας σε έναν κομβικό τομέα». Τέλος, ο κ. Δένδιας συνεχάρη την Τυνησία για την επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Αλεξανδρούπολη-«Κλείστε πόρτες και παράθυρα»
Η Ισπανία πνίγεται από τις πλημμύρες, η Βρετανία καίγεται από τη ζέστη - Εικόνες αποκάλυψης σε δημοφιλή θέρετρα
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Σάουθεντ στο Έσσεξ- Μαρτυρίες για τεράστια πύρινη σφαίρα
Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πάφο, κατέκαψε 75 εκτάρια από ξηρά χόρτα και δέντρα-Προστατεύτηκαν κατοικίες
Συνελήφθη 60χρονος για τη φωτιά στο Αλιβέρι-Καλύτερη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο
Απαντά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση για το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ παραπέμποντας στο Μαρί-«Ειδικά αυτές τις μέρες θα έπρεπε να σκέφτεται διπλά»
Επικρίσεις ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ και Χριστοδουλίδη για σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-«Σαββίδης και Αγγελίδης θα κριθούν για άλλη μια φορά»
Πισώπλατα δέχθηκε τους πυροβολισμούς ο Σιαμπτάνης από τον 78χρονο-Απασχόλησε ξανά την Αστυνομία, είχε καταδικαστεί ο ύποπτος
«Η Ειρήνη Μουρτζούκου αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί, είπε αυτά που έπρεπε να πει»
Βίντεο ντοκουμέντο με το όχημα να πέφτει πάνω στο εστιατόριο στο Κολωνάκι