Δυσαρέσκεια Προέδρου με την παραίτηση Κληρίδη-Απαντά με επίσπευση διορισμών

Την δυσαρέσκειά του εκφράζει για την παραίτηση του Κώστα Κληρίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε. 

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Αναστασιάδης σημειώνει, ότι έλαβε σήμερα την επιστολή παραίτησης του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Κώστα Κληρίδη, εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές του ευχαριστίες στον απερχόμενο Γενικό Εισαγγελέα για τα όσα έχει προσφέρει. 

«Εκφράζω τη δυσαρέσκεια μου για τις αχρείαστες διαστάσεις που έλαβε το θέμα του χρόνου αφυπηρέτησης του κ. Κληρίδη. Ήταν ξεκάθαρη η θέση μου πως ουδέν, μα ουδέν πρόβλημα εδημιουργείτο από την παραμονή του κ. Κληρίδη μέχρι και την 31η Ιουλίου», σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, σημειώνει ο Πρόεδρος, «εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον κ. Κώστα Κληρίδη για τη στενή συνεργασία που είχαμε και για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε από τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, για την επικράτηση του κράτους δικαίου». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα βρόντηξε και έφυγε ο Κληρίδης-«Είναι θέμα αξιοπρέπειας»

Επισπεύδονται οι τελετές διαβεβαίωσης
Μετά την παραίτηση σήμερα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Κώστα Κληρίδη, η τελετή διορισμού του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, και του νέου Υπουργού Άμυνας θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Περαιτέρω, η τελετή διορισμού του νέου Γενικού Εισαγγελέα και του νέου Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, θα λάβει χώρα, επίσης τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί.

Εξάλλου, στις 12.30μμ, στις 29 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στον χώρο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ενώ στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Άμυνας, στον χώρο του Υπουργείου Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επισπεύδονται οι τελετές διαβεβαίωσης μετά την πυροδότηση της βόμβας από Κληρίδη

Δειτε Επισης

Καταβολή τριών μισθών σε πυρόπληκτους εργαζόμενους αποφάσισε το Υπουργικό
Χειροπέδες σε 74χρονο για έκρηξη σε όχημα στην Αραδίππου
Πληροφορίες πως έτρεχε με 150 χιλιόμετρα ο οδηγός που χτύπησε τον Κυριάκο-Νέες αιχμές Κωνσταντίνου σε Αστυνομία
Στο κελί για δώδεκα χρόνια 25χρονος για εισαγωγή 19 κιλών κάνναβης στην Κύπρο
Τραμπ: Tα παιδιά στη Γάζα λιμοκτονούν, θα τους στείλουμε τρόφιμα
Φάκελος οδική ασφάλεια: Η απειθαρχία και η ελλιπής αστυνόμευση στους δρόμους
Σηκώνει το γάντι για Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης ο Ιωάννου-Διέψευσε αναφορές για επίρριψη ευθυνών σε Εισαγγελία
Τα τρία σχέδια του Υπουργείου Γεωργίας για αποκατάσταση του πρωτογενούς τομέα μετά τις πυρκαγιές
Καλύπτει τους λογαριασμούς ρεύματος των πυρόπληκτων μέχρι 500 ευρώ η ΑΗΚ-Δεν θα υπάρξουν αποκοπές
LIVE ΒΙΝΤΕΟ: Στις ακτές των ΗΠΑ το τσουνάμι μετά τον σεισμό στη Ρωσία-Οι Αρχές υποβαθμίζουν τον κίνδυνο για τη Χαβάη