Μπορέλ και Αγγελίδης πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από ΑΟΖ (pics)

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Josep Borrell Fontelles είχε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης.

Στο πλαίσιο των επαφών ο κ. Αγγελίδης, ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Αξιωματούχο για τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO), για το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροναυτικών εγκαταστάσεων της χώρας, καθώς επίσης και για τις διμερείς αμυντικές συνεργασίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνεισφέρει η Κύπρος στις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα, εστιάζοντας στην κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Αγγελίδης ενημέρωσε τον κ. Borrell για τη δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και τις απειλές που αυτή επιφέρει τόσο στην ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο κ. Αγγελίδης προώθησε την εισήγηση για να χαρακτηριστεί η Αν. Μεσόγειος σε περιοχή ενδιαφέροντος και εξήγησε γιατί δικαιολογείται η νόμιμη παρουσία ναυτικής δύναμης χωρών της ΕΕ.

Στη συνέχεια, ο κ. Borrell έτυχε ενημέρωσης και παρατήρησε από ελικόπτερο της ΕΦ συνοδεία του Υπουργού και του Αρχηγού της ΕΦ, την κατάσταση στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Δειτε Επισης

Με εμβάθυνση στην ασφάλεια η συνάντηση Πάλμα και Δένδια-Δεσμεύτηκαν να προασπιστούν την ειρήνη
Στην Κύπρο ο Δένδιας-Βλέπει Πάλμα και μετά Χριστοδουλίδη-Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις
Πρόταση νόμου για ρύθμιση των προεκλογικών δημοσκοπήσεων ενώπιον της Βουλής
Στην πολυμερή στράφηκε η προσοχή-Στόχος η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία
Συντετριμμένος ο ΠτΔ από το μακελειό στη Σουηδία- «Ανούσιες και βίαιες πράξεις δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας»
Ενημερώθηκε από ΠτΔ για το Κυπριακό ο ΔΗΣΥ-Στηρίζει κάθε θετική προσπάθεια, προτάσσει τον ρεαλισμό
Επανέρχεται ο πρώην «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα Αλί Μουράτ Μπαστσερί
Απάντηση Ερχιουρμάν σε Τατάρ για Κυπριακό-«Για δεκαετίες συζητά την ομοσπονδία η τ/κ πλευρά»
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στις 14 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΚΔ έτοιμη να συμβάλει στην επίτευξη κοινών ευρωπαϊκών αμυντικών στόχων