Τη στήριξη Κύπρου στο έργο Ελληνική Προεδρίας Επιτροπής Υπουργών ΣτΕ εξέφρασε ο Ν. Τορναρίτης

Τη στήριξη της Κύπρου στο έργο της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά το τρέχον εξάμηνο, εξέφρασε ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), βουλευτής Νίκος Τορναρίτης, υπογραμμίζοντας ότι, μεσούσης της παρούσας κρίσης, καθίσταται ακόμη πιο αναγκαία η προσήλωση όλων των κρατών μελών στις βασικές αρχές και αξίες του Οργανισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Τορναρίτης συμμετείχε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ. Στο πλαίσιο της τρέχουσας Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παρουσίασε ενώπιον της Μόνιμης Επιτροπής τις προτεραιότητες και την ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο κ. Τορναρίτης σημείωσε ότι, στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, θα εορταστεί η 70η επέτειος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που υπεγράφη στη Ρώμη στις 4 Νοεμβρίου 1950 και τόνισε τη σημασία της Σύμβασης, η οποία, όπως είπε, επέφερε αίσθημα ανακούφισης και δικαιοσύνης σε εκατομμύρια πολίτες. Ο Κύπριος βουλευτής υπογράμμισε τη δυνατότητα της Ελληνικής Προεδρίας να δώσει νέα ώθηση στην προώθηση των βασικών αρχών και αξιών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ιδιαίτερα έχοντας υπόψη τον τεράστιο αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στις οικονομίες και τις κοινωνίες των κρατών μελών του Οργανισμού.

Αναφερόμενος στην τουρκική επιθετικότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα στη Λιβύη και τη Συρία, αλλά καθώς και στις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Τορναρίτης επεσήμανε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης οφείλει να συνδράμει αποφασιστικά, ώστε να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές προκλήσεις, που επηρεάζουν την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στην ίδια την Ευρώπη.

Εξάλλου, τη Μόνιμη Επιτροπή απασχόλησαν οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς και το θέμα της αντιμετώπισης της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών στην Ευρώπη. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της πανδημίας COVID-19, υπό το πρίσμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των κρατών μελών σε περίπτωση μελλοντικής κρίσης στη δημόσια υγεία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοκτόνησε ο 35χρονος δράστης της επίθεσης με τους 11 νεκρούς-Είχε κρύψει τα όπλα σε θήκη για κιθάρα
Θλίψη στην Αστυνομία-Απεβίωσε ο λοχίας Γιάννης Οικονομίδης
Μειώθηκαν κατά 69% οι αιτήσεις ασύλου σε δύο χρόνια, πάνω από 750 Σύροι αποχώρησαν από την Κύπρο
Φοβάται μπλόκο της Κύπρου στην ατζέντα με Ε.Ε. η Τουρκία-«Η στάση της ΕΕ στη διεθνή σκηνή σταδιακά φθίνει»
Καταγγέλλει ότι ήταν στη λίστα ανακλήσεων, ρώτησε αν ισχύει και του είπαν γράψε... λάθος-Τεράστιο μπάχαλο
Διέταξε έρευνα για πιθανά ποινικά αδικήματα για τους ΤΑΚΑΤΑ το Υπουργικό-Εγκρίθηκε η δωρεάν μεταφορά των «272»
Με εμβάθυνση στην ασφάλεια η συνάντηση Πάλμα και Δένδια-Δεσμεύτηκαν να προασπιστούν την ειρήνη
Όσα προνοεί το Νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα-Μετακίνηση οπαδών, σύγχρονα CCTV και επαγγελματίες επιτηρητές
Κατασχέθηκαν πάνω από 600 κιλά κάνναβης το 2024-Εμφανίστηκαν επικίνδυνα ζελεδάκια και μπισκότα
Άστεγος μπήκε στα γραφεία των ΥΚΕ για να κοιμηθεί-Συνελήφθη αλλοδαπός και οδηγήθηκε στο Δικαστήριο (pics&vid)