Το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο στην Κύπρο, ήρθε στην Πάφο

Στην παραλαβή του πρώτου ηλεκτροκίνητου λεωφορείου στην Κύπρο και στη λειτουργία του σταθμού φόρτισης του, προχώρησε  ο Δήμος Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, το όχημα, συνολικού κόστους 260.000 ευρώ περίπου, είναι χωρητικότητας 22 ατόμων με πρόνοιες για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και οι πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές θα αρχίσουν αμέσως.
 
Το λεωφορείο, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα  κυκλοφορεί σε ειδικές «πράσινες διαδρομές», που σχεδιάστηκαν ειδικά για την ανάδειξη των πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων της πόλης και θα είναι δωρεάν για το κοινό, ντόπιους και τουρίστες. 
 
Θα διέρχεται μέσα από τους κύριους δρόμους και τα αξιοθέατα του παραδοσιακού ιστορικού κέντρου της πόλης, καθώς και από τους αρχαιολογικούς χώρους της Κάτω Πάφου.
 
Η προμήθεια του λεωφορείου έγινε κατόπιν διαγωνισμού στο πλαίσιο του έργου ECOROUTS το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020», με συνολικό  προϋπολογισμό €1.262.200,00 εκ των οποίων το ποσό των 336.000,00 € αντιστοιχεί τον Δήμο Πάφου. Στο έργο συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι Ηρακλείου, Χανίων και Αραδίππου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συννεφιές, βροχές και σκόνη στο μενού του καιρού-Στους 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καθήλωσαν οι μαρτυρίες νεαρών κωφών-«Πώς είναι μέτρια η ζωή μέσα στην σιωπή; Όταν δεν ακούω ήχους, τον κίνδυνο...»
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
«Ταξίδεψαν» στο διάστημα και γέμισαν εμπειρίες οι εγκλωβισμένοι μαθητές-Έστειλαν σημαντικά μηνύματα
Σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα των ψεκασμένων οστών αγνοουμένων-Έγινε η πρώτη ταυτοποίηση μετά από 46 χρόνια
Εντοπίζει σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα αξιολόγησης αναπηρίας η Επιτροπή Εργασίας-Ζητούν κώδικα δεοντολογίας
Εντόπισε προβλήματα και ανάγκη εκπαίδευσης σε στέγες ηλικιωμένων η Λοττίδου-Ζητά ρύθμιση μέσω Νομοσχεδίου
Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για... βάπτισμα ξένων γεωργικών προϊόντων σε εγχώρια-Ψάχνουν λύσεις οι Αρχές
Τέσσερις στους δέκα πιστεύουν σε επιχειρηματικές ευκαιρίες-Φοβούνται το ρίσκο οι μισοί
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση κανονισμών για διαχείριση τ/κ περιουσιών-«Αν δεν υπάρξει μοριοδότηση ποτέ δεν θα λυθεί το πρόβλημα»