Αποφασισμένη να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα και την κυριαρχία της Ελλάδας η Ε.Ε.

Την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προστατεύσει τα σύνορα της Ελλάδας, τα οποία είναι και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο Φυλάκιο 1, στις Καστανιές Έβρου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και να στηρίξουμε σθεναρά την κυριαρχία της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Μπορέλ, επισημαίνοντας ότι η σημερινή του επίσκεψη στον Έβρο τού επέτρεψε να σχηματίσει μια πλήρη εικόνα για την κατάσταση την οποία αντιμετώπισε η Ελλάδα στα χερσαία της σύνορα, πριν από λίγους μήνες.

Αναφορικά με την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία αναμένεται να συζητηθεί και κατά τις απογευματινές συναντήσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο κ. Μπορέλ σημείωσε ότι η αναζήτηση διαύλων επικοινωνίας και διαλόγου με την Τουρκία αποτελεί μια κατεύθυνση για τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας.

«Μοιραζόμαστε την ανησυχία σας, συζητήσαμε πώς θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τη δυναμική της κλιμάκωσης», σημείωσε ο κ. Μπορέλ. «Κανείς περισσότερο από την Ελλάδα δεν έχει πιο σημαντικούς λόγους να έχει σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία γιατί στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες», ανέφερε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, προσθέτοντας ότι η επιδίωξη βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία θα είναι προς όφελος τόσο της ίδιας της Τουρκίας, όσο και της ΕΕ και της Ελλάδας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεν κοπάζουν οι πολιτικές αντιδράσεις στον απόηχο των δηλώσεων Αγγελίδη-Έντονη κριτική και πυρά από βουλευτές
Πυρά ΔΗΚΟ σε Φειδία-«Χαμογελούσε συγκαταβατικά, δίνοντας βήμα στην προσωποποίηση της τουρκικής προπαγάνδας»
Ποινή φυλάκισης 5,5 ετών στον τέως Διευθυντή του Παττιχείου Θεάτρου Λεμεσού
ΒΙΝΤΕΟ: Στον ανακριτή η Μουρτζούκου, οργή στην Πάτρα-«Ντροπή», «σίχαμα», «φόνισσα» φώναζε ο κόσμος
Ιστορική χαρακτήρισε την επίσκεψη Αούν ο Πρόεδρος-Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις και εξελίξεις στη Μ. Ανατολή
Ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης σε Εισαγγελία η Αστυνομία για την αναστολή δίωξης-«Γνώριζαν πριν την καταχώρηση» είπε το ΕΔΑΔ
Καταζητεί 42χρονο για σοβαρά ποινικά αδικήματα η Αστυνομία (pic)
Στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 47χρονος πατροκτόνος-Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του ενώ κοιμόταν
Ο Τραμπ είχε απειλήσει να βομβαρδίσει τη Μόσχα αν ο Πούτιν επιτεθεί στην Ουκρανία-Ηχητικό ντοκουμέντο
Ξεσπούν οι γονείς του 21χρονου OYKα που πέθανε σε άσκηση-«Το παιδί μας δολοφονήθηκε από καψόνι στην πισίνα»