Έντονα επικριτικός για τον «Μπαϊράκ» ο Ακιντζί στην παράδοση των τηλεοπτικών αρχείων του ΡΙΚ

Τα βίντεο που παραδόθηκαν στην τουρκοκυπριακή πλευρά από το αρχείο του ΡΙΚ της περιόδου 1960-63 παραδόθηκαν χθες στο «εθνικό αρχείο», στο «γραφείο ερευνών», στο τουρκοκυπριακό «πρακτορείο ειδήσεων» και σε τηλεοπτικούς σταθμούς σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο «προεδρικό».
 
Από αυτή ωστόσο έλειπε η «κρατική» τηλεόραση «Μπαϊράκ» με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί να αντιδρά έντονα κατά της διεύθυνσης που δεν παραβρέθηκε, παρά το ότι προσκλήθηκε.
 
«Θέλω να εκφράσω την μεγάλη μου θλίψη για το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκε η τηλεόραση του κράτους μας ο BRT σε μια τέτοια συνάντηση. Ουσιαστικά εκείνοι έπρεπε να τα στηρίξουν πιο πολύ ως κρατική τηλεόραση. Ως "πρόεδρος" θα ανέμενα να αφιερώσουν χρόνο από τον κομματισμό και να προσέδιδαν αξία σε τέτοια θέματα. Παρά το γεγονός ότι κλήθηκαν, ούτε οι αρμόδιοί τους ήρθαν ούτε μπήκαν στον κόπο να στείλουν εκπρόσωπο. Διαμαρτύρομαι έντονα εναντίον τους. Καταδικάζω τη συμπεριφορά τους λόγω αυτού του γεγονότος, όχι για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Οι επίσημοι οργανισμοί του "κράτους" είναι αυτοί που ουσιαστικά πρέπει να στηρίξουν πιο πολύ αυτές τις εικόνες αρχείου».
 
Στην συνάντηση παρόντες ήταν οι διευθυντές τηλεοπτικών σταθμών αλλά και ιστοσελίδων που ανήρτησαν κάποια από τα αρχεία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ανέπεμψε τους Νόμους για ειδοποίηση γονέων σε απουσίες παιδιών ο Πρόεδρος-«Πρακτικά ανέφικτη η ρύθμιση»
Νέα τοποθέτηση από Άλμα στον απόηχο των αντιδράσεων για τη φονική πυρκαγιά
Κατήγγειλε παρεμβάσεις της Τουρκίας στις «εκλογές» του 2020 ο Ακιντζί-Αντέδρασε ο Τατάρ
Καταθέτει επίσημα τη δήλωση ενδιαφέροντος της για τον κανονισμό SAFE η Κύπρος
Ενημέρωσε την Επίτροπο Κος ο Φιντάν για την άτυπη διευρυμένη στη Νέα Υόρκη
Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ στις πυρόπληκτες περιοχές-Σύσκεψη με κοινοτάρχες στη Βάσα Κοιλανίου
Ραουνά: Η Κυπριακή Προεδρία να αφήσει το στίγμα της σε μία περίοδο πολυάριθμων προκλήσεων
Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Πρόεδρο Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής
Ζητά παραιτήσεις από Κυβέρνηση το Άλμα-«Ενώ η κοινωνία ζητά ευθύνες, ο Πρόεδρος στήνει επικοινωνιακά shows»
Ερευνητική Επιτροπή για την πυρκαγιά προτείνει η ΔΗΜΑΛ-«Χωρίς απόδοση ευθυνών και έρευνα, η ιστορία θα επαναληφθεί»