Παρέμβαση του Υπ. Υγείας για την απεργία-Καλεί τους νοσηλευτές να αναθεωρήσουν

«Με λύπη παρακολουθώ από την Παρασκευή να εκτυλίσσεται διά αέρος μια προσπάθεια εκ μέρους των συντεχνιών των νοσηλευτών ακύρωσης των ενεργειών που έγιναν από πλευράς ΟΚΥπΥ αναφορικά με το ζήτημα της στελέχωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Υγείας, υποδεικνύοντας προς τους νοσηλευτές ότι υπάρχουν άλλες πρκατικές διαμαρτυρίας προτού καταφύγουμε σε ακραία μέτρα.
 
Μετά από δική μου παρέμβαση, στις 4 Ιουνίου, ανέφερε, αποφασίστηκε όπως συντεχνίες και ΟΚΥπΥ προβούν σε οριστική αξιολόγηση και καταγραφή των πραγματικών αναγκών των Κλινικών σε όλα τα νοσηλευτήρια και το Νοσοκομείο Αθαλάσσας, η οποία ολοκληρώθηκε στις 11 Ιουνίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκτακτη σύσκεψη ΟΚΥΠΥ-νοσηλευτών μετά την εξαγγελία για απεργία
 
«Σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχα από τον ΟΚΥπΥ, συμφωνήθηκε μέσα από το διάλογο ότι υπάρχει ανάγκη για πρόσληψη 295 νοσηλευτών, εκ των οποίων οι 150 αφορούν στην κάλυψη υφιστάμενων υπηρεσιών (63 νοσηλευτές - άμεσες ανάγκες) και νέων υπηρεσιών (87 νοσηλευτές) ανάλογα με την ανάπτυξη νέων Κλινικών που προγραμματίζεται να λειτουργήσουν άμεσα, όπως η στελέχωση της νέας ΜΕΘ και του Μεταμοσχευτικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας», σημείωσε ο Υπουργός.
 
Παράλληλα, πρόσθεσε, 105 θέσεις αφορούν στη στελέχωση της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων με τον πλήρη διαχωρισμό της από τα ΤΑΕΠ, προγραμματισμός που έχει θέσει ο ΟΚΥπΥ σε προσλήψεις τους επόμενους μήνες, και αφού καταλήξει ο διάλογος μεταξύ ΟΚΥπΥ και ΟΑΥ για τον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας εντός ΓεΣΥ.
 
Επιπλέον, είπε, 45 θέσεις θα καλυφθούν από ανακατανομή του υφιστάμενου προσωπικού από υπηρεσίες που δεν εργάζονται σε πλήρη ανάπτυξη.
 
«Δεδομένου ότι συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών ο τελικός αριθμός των νοσηλευτών και βάσει του οποίου ο ΟΚΥπΥ προχωρά στη στελέχωση, εύλογα διερωτάται κανείς γιατί οι συντεχνίες έχουν επιλέξει την 24ωρη απεργία, η οποία το μοναδικό που θα πετύχει είναι να προκαλέσει αχρείαστη και αδικαιολόγητη ταλαιπωρία στους ασθενείς», τόνισε ο Υπουργός Υγείας. «Σέβομαι το δικαίωμα στο συνδικαλίζεσθαι, όμως αν η απεργία προγραμματίστηκε ως μορφή αντίδρασης για την καθυστέρηση που υπήρξε από πλευράς ΟΚΥπΥ, υπάρχουν κι άλλες πρακτικές διαμαρτυρίας προτού καταφύγουμε σε ακραία μέτρα», υπέδειξε.

«Εύχομαι και ελπίζω ότι στη συνάντηση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα ανάμεσα στον Οργανισμό και τις συντεχνίες, θα πρυτανεύσει η λογική και η συναίνεση και θα ανασταλεί έστω και την υστάτη η εξαγγελθείσα απεργία. Κοινός στόχος όλων είναι η εξυπηρέτηση ασθενών και αυτές οι πρακτικές τιμωρούν τους ασθενείς που έχουν επιλέξει να εξυπηρετηθούν από τα δημόσια νοσηλευτήρια», κατέληξε ο κ. Ιωάννου.
 

Δειτε Επισης

Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία-Αναμένονται βροχές, σκόνη στην ατμόσφαιρα
Επί τάπητος αλλαγές για την αδειοδότηση ξενοδοχειακών μονάδων-Αναζητούνται λύσεις για τα Airbnb
Οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης έρχονται αλλά κανείς δεν εφησυχάζεται-Παραμένουν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου
Θετική η πρώτη αποτίμηση για τη διεύρυνση του επιδόματος τέκνου-Ζητούν ολιστική στήριξη οι οργανώσεις
Έρχονται αλλαγές στη διαδικασία για έκδοση άδειας πώλησης οινοπνευματωδών ποτών-Η πρόταση που προωθείται
Παραδόθηκε το νέο κτήριο του Κέντρου Αίματος στο Γέρι-Μειώνεται η ταλαιπωρία, περισσότερες αιμοδοσίες
Υποβολή σχολίων ΚΔ για αξιολόγηση από ΣτΕ εφαρμογής Σύμβασης Πλαίσιο για Προστασία Εθνικών Μειονοτήτων
Η ανακοίνωση των Δημοσίων Έργων για τα... 20 εκατοστά στη Γέφυρα της Καλαβασού
Διαβούλευση Υπ. Παιδείας για αναγνώριση στρατιωτικής θητείας σε εκπαιδευτικούς κρατών ΕΕ
Στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος στο ύψος της γέφυρας Καλαβασού-Η ανακοίνωση των Δημοσίων Έργων