Θύμα γραφειοκρατίας η ανάπτυξη της δυτικής Λεμεσού-Έντονες αντιδράσεις στην Επ. Εμπορίου

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού οι καθυστερήσεις στην ανάπτυξη της δυτικής Λεμεσού και κυρίως των υποδομών στην γνωστή παραλία του Λέιντις Μάιλ.
 
Ιδιαίτερη αντίδραση προκάλεσε η ενημέρωση ότι το έργο της ανάπλασης του δρόμου στην γνωστή παραλία δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών.
 
«Δυστυχώς μια μοναδική παραλία, ίσως η μεγαλύτερη σε μήκος του στην Ανατολική Μεσόγειο, η παραλία του Λέιντις Μάιλ  με 6 χλμ αμμώδους παραλίας ακόμη δεν έχει καταφέρει αυτή η Πολιτεία να την οργανώσει ως τουριστική παραλία, να κάνει δηλαδή τις απαραίτητες ήπιες υποδομές, όπως ηλεκτροδρότηση, αποχετεύσεις, δρόμο και χώρο στάθμευσης», ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής Ανδρέας Κυπριανού.
 
Σημείωσε δε πως στην ως αποτέλεσμα της απουσίας του δρόμου, καταστρέφεται περιβαλλοντικά μία τεράστιας σημασίας περιοχή όπως είναι ο υγροβιότοπος της Αλικής με τις σκόνες που σηκώνουν τα αυτοκίνητα πολιτών που χρησιμοποιούν την παραλία
 
Η ανάπλαση του δρόμου θα χρειαστεί εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και κατόπιν τον καταρτισμό των κατασκευαστικών σχεδίων, με τον κ. Κυπριανού ωστόσο να διερωτάται «πώς μπορεί έντεκα χρόνια μετά να μην έχουν ολοκληρωθεί αυτές οι διαδικασίες».
 
«Δεν μπορεί (το θέμα) να συνεχίσει. Η παραλία του Λέιντις Μάιλ είναι θύμα της γραφειοκρατίας», είπε ο κ. Κυπριανού προσθέτοντας πως ο ίδιος έχει συνεννοηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και να προχωρήσει η δημιουργία της οργανωμένης παραλίας και της ανάπτυξης της περιοχής, η οποία μετά τη συμφωνία Προέδρου Αναστασιάδη με τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον αρχίζει από το παλαιό λιμάνι και εκτείνεται μέχρι και το Πισσούρι.
 
Στις δικές του δηλώσεις, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα επέκρινε το ΥΠΕΣ λέγοντας ότι ενώ το ρυθμιστικό πλαίσιο για την παραλία του Λέιντις Μάιλ είναι έτοιμο εδώ και 15 χρόνια «ακόμη αναμένουμε από το ΥΠΕΣ να αποφασίσει για το πώς θα προχωρήσει με τη υλοποίηση του».
 
Λέγοντας ότι ο  δρόμος είναι σε άθλια κατάσταση, ο κ. Κώστα είπε πως στη σημερινή συνεδρία πληροφορήθηκαν από τους εκπροσώπους του Τμήματος Πολεοδομίας ότι το ΥΠΕΣ ότι το έργο δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου και ότι απαιτείται μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μετά την ολοκλήρωση της θα γίνει μελέτη για τα κατασκευαστικά σχέδια.
 
«Μετά από τόσα χρόνια είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση κωλυσιεργεί, δεν έχει την πολιτική βούληση και ουσιαστικά δεν θέλει να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο».
 
Σημείωσε δε πως ζητείται πως η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η ετοιμασία των κατασκευαστικών σχεδίων να προχωρήσει από τον Δήμο Λεμεσού, ο οποίος, όπως είπε, δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το έργο αφού είναι εκτός των ορίων του Δήμου.
 
Τέλος, ο βουλευτής της Αλληλεγγύης, Γεώργιος Παπαδόπουλος ανέφερε στις δικές του δηλώσεις πως η ενημέρωση από το ΥΠΕΣ ότι το έργο δεν βρίσκεται στις προτεραιότητές του προκαλεί μεγάλη λύπη και τους ανησυχεί ιδιαίτερα.
 
«Πρέπει επιτέλους οι αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν πρωτοβουλίες, με στόχο να αναβαθμίσουμε την περιουσία των συμπολιτών μας, την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, πάντοτε βεβαίως με σεβασμό στο περιβάλλον και την αποφυγή οποιασδήποτε οικολογικής καταστροφής και πάντοτε με σεβασμό προς τις σχετικές νομοθεσίες», είπε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση του Τζόκερ
Σε προκαταρκτική «δίκη» ο Τυχικός για την συμπεριφορά του, εξηγήσεις ενώπιον της Ιεράς Συνόδου-«Καταγγελίες από παντού»
Προσπάθειες να επιστραφεί η παραλία Lady’s Mile στο κοινό-Καθησυχάζει η υφυπουργός Ναυτιλίας
Χρειάζεται επικαιροποιημένο masterplan για το υδατικό-Εκτίμηση ειδικού ότι δεν θα λυθεί το 2026
Πτώση της θερμοκρασίας αλλά με σκόνη, βροχές και δυνατούς ανέμους
«Μεγάλη η αγωνία των γονιών για τα παιδιά τους»-Πιέσεις για ρύθμιση πλαισίου για ανεξάρτητη διαβίωση ΑμεΑ
Ανοίγει η συζήτηση για αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΑ-«Να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια»
Βήμα προς βήμα οι ενέργειες πριν την αποκοπή οικιακών φωτοβολταϊκών-Τι ισχύει για αδειοδότηση των πάρκων
Προσφορά περαν των €55 χιλ. για «Μικρούς Ήρωες» σε εκδήλωση στη Λεμεσό
H Εθνική Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεσμεύεται για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ