Διαψεύδει τα περί διαφορετικών ενεργειών απ’ ότι πρότειναν στα οδοφράγματα ο Κωστρίκης

Διαψεύδει πως η Κυβέρνηση δεν άκουσε τις προτάσεις των επιδημιολόγων αναφορικά με τα μέτρα στα οδοφράγματα, το μέλος της επιστημονικής ομάδας. Λεόντιος Κωστρίκης.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε πως «δεν ισχύει πως συμβουλεύσαμε κάτι άλλο την Κυβέρνηση. Εμείς καταθέσαμε προφορικά τις εισηγήσεις μας. Μας ανησύχησε το γεγονός πως έχουν εντάξει την Τουρκία στην κατηγορία Α. Γι’ αυτό το λόγο προέβη σε αυτά τα μέτρα η Κυβέρνηση και ζητείται τεστ κορωνοϊού σ’ όσους έρχονται. Αυτό αναμέναμε πως θα γίνει, επειδή έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τη χώρα μας. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως έχασε τη μάχη με τον covid. Πώς μπορούμε εμείς να μην παίρνουμε μέτρα;».

Ο Λεόντιος Κωστρίκης ανέφερε πως τόσο στα οδοφράγματα όσο και στα αεροδρόμια έχουν ληφθεί σωστά μέτρα.
 
«Η προσωπική μου άποψη είναι πως τα μέτρα για τα αεροδρόμια και οδοφράγματα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό που είπαμε στον Πρόεδρο είναι να γίνονται πολλές τυχαίες δειγματοληψίες στους επιβάτες στα αεροδρόμια, για να είμαστε σίγουροι ότι είναι σωστή η κατηγοριοποίηση των χωρών».

Πότε θα κτυπήσει καμπανάκι
Τα συνεχόμενα μηδενικά κρούσματα, παρά το χθεσινό σπάσιμο του σερί, προκαλούν ανακούφιση στους ειδικούς, οι οποίοι βλέπουν πως ο επιπολασμός της νόσου, βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Ωστόσο, έχουν καταρτίσει πλάνο και θα κτυπήσουν, καμπανάκι κινδύνου σε περίπτωση που ξεπεραστεί ένα συγκεκριμένο όριο λοιμώξεων.
 
«Για εγχώριες λοιμώξεις εάν έχουμε περισσότερες από 5 λοιμώξεις ανά 1000 διαγνωστικά τεστ θα μας ανησυχήσει. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αφού θα μπορεί να έχουμε αναζωπύρωση».
 
Ο Καθηγητής μοριακής Ιολογίας ανέφερε πως δεν συντρέχει ανησυχία για το χθεσινό κρούσμα. «Θα γίνει ιχνηλάτηση. Είχαμε πέντε συνεχή μηδενικά κρούσματα, που δείχνει ότι ο επιπολασμός είναι πάρα, πάρα πολύ χαμηλός. Μπορεί η λοίμωξη να είναι από το οικογενειακό περιβάλλον της υπαλλήλου του ξενοδοχείου».

Καταλήγοντας επανέλαβε πως δεν πιστεύει, πως θα υπάρχει δεύτερο κύμα το φθινόπωρο.

«Είμαι από τους επιστήμονες που πιστεύουν πως δεν θα έχουμε κύμα τον φθινόπωρο. Στηρίζω την άποψή μου στο γεγονός πως ιστορικά για άλλους ιούς δεν υπήρχε δεύτερο κύμα. Αυτό που πιστεύω πως μπορεί να γίνει είναι τοπικές αναζωπυρώσεις».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό