Διμερής συνεργασία και περιφερειακά ζητήματα στην ατζέντα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ

Ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων Κύπρου-Ισραήλ, η τριμερής συνεργασία, αλλά και περιφερειακά ζητήματα, θα απασχολήσουν τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει το πρωί της Τρίτης στο Ισραήλ για επίσκεψη εργασίας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Γκάμπι Ασκενάζι.
 
Τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν οι δύο Υπουργοί, όσο και στο πλαίσιο των διευρυμένων συνομιλιών που θα ακολουθήσουν με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των Υπουργείων Εξωτερικών, αναμένεται να ανασκοπηθεί ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, ενώ θα ανταλλαγούν επίσης απόψεις επί περιφερειακών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο twitter ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ έγραψε ότι ανυπομονεί να συναντήσει την Τρίτη τον Κύπριο ομόλογό του για να συζητήσουν «τα επόμενα βήματα της σημαντικής, διμερούς μας, εταιρικής σχέσης και θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Δειτε Επισης

Τουρκικό ΥΠΕΞ για την απόφαση ΕΔΑΔ-«Έγκαιρη απάντηση στις συλλήψεις της Ε/κ πλευράς»
Ερχιουρμάν: Να μελετηθεί η απόφαση ΕΔΑΔ αντί να παρουσιάζεται ως ένα είδος νίκης
Νομικά και πολιτικά κέρδη για ψευδοκράτος βλέπει στην απόφαση ΕΔΑΔ του ΕΒΚΑΦ
Πήρε θέση με… delay για τον Φαίδωνα η Αννίτα-Προέβη σε υποδείξεις για τις εσωκομματικές αντεγκλήσεις
Βολές ΕΛΑΜ κατά Αρμεύτη για φωταγώγηση του Δημαρχείου στα χρώματα ΛΟΑΤΚΙ-«Πιέσεις από συγκεκριμένη Δημοτική Σύμβουλο»
Μετά από πρόσκληση Χριστοδουλίδη η επίσκεψη Μόντι στην Κύπρο
Έβαλε μπρος ο Νικόλας για συνεργασία του Κέντρου-Επιστολές σε ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ για συζήτηση
ΤΑΕκανε μαντάρα η Αστυνομία, πολιτική αναμπουμπούλα για την Κυβέρνηση-Περιφρόνηση της Δημοκρατίας χάριν… καταφρόνησης
Ν. Χριστοδουλίδης: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου
Η ανάγνωση Νομικής Κλινικής για την απόφαση ΕΔΑΔ-«Ενισχύει τη νομική φαρέτρα των ιδιοκτητών»