Ανατροπή στην υπόθεση της Φαίης που συγκλόνισε το Πανελλήνιο-Ισόβια στον εραστή της αδερφής της

Σε ισόβια καταδικάστηκε τελικά ο Βαγγέλης Στεφανάκης για την δολοφονία της Φαίης Μπλάχα την άνοιξη του 2013 στη Νέα Μάκρη. Στον κατηγορούμενο είχε δοθεί ελαφρυντικό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, αλλά όπως είχε αποκαλύψει το Εθνος της Κυριακής, η εισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου είχε ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης που του χορηγούσε ελαφρυντικό και έσπαγε τα ισόβια.

Η αναίρεση έγινε δεκτή και σήμερα το πρωί η υπόθεση συζητήθηκε ξανά μόνο ως προς το σκέλος του ελαφρυντικού, με το δικαστήριο ομόφωνα να απορρίπτει την παροχή ελαφρυντικού και τον κατηγορούμενο να καταδικάζεται τελικά σε ισόβια. Μάλιστα, επειδή έχει εκτίσει ήδη 7,5 χρόνια, με την προηγούμενη ποινή που του είχε επιβληθεί, επρόκειτο σε λίγο καιρό να βγει από την φυλακή. Ωστόσο, μετά το σημερινό αποτέλεσμα της δίκης φαίνεται πως θα «καθυστερήσει» αρκετά χρόνια μέχρι να δει την έξοδο από την φυλακή.

«Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Φαίης δεν το έκανα εσκεμμένα. Ντρέπομαι, φοβήθηκα με έπιασε πανικός. Οταν συνέβη το περιστατικό πήγα σε ένα φίλο μου και του είπα σε παρακαλώ βοηθά με τσακωθήκαμε. Την πήγαμε στο νοσοκομείο στον Ερυθρό Σταύρο. Εγώ δεν μπορούσα να οδηγήσω, έτρεμα. Όλα ξεκίνησαν από ένα καυγά λόγω τρίτου προσώπου .Εκανα λάθος που επέτρεψα την εμπλοκή τρίτου προσώπου. Εγώ έχω μετανιώσει από τη πρώτη στιγμή που σήκωσα το χέρι μου. Δεν φαντάστηκα τι θα συμβεί και εγώ ήμουν 25 χρόνων μου σήκωσε χέρι και θόλωσα ντρέπομαι ειλικρινά» είπε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο πατέρας του κατηγορουμένου, λέγοντας στους δικαστές: «Το μεγάλωσα το παιδί μου να βοηθάει τον συνάνθρωπο αν ήθελε να κάνει κακό θα την είχε πετάξει δεν το έκανε και μου τον βγάζετε εγκληματία; Δεν το ήθελε το παιδί μου. Έλεος, έλεος πια!».

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, που ζήτησε να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό επειδή κατά την κρίση της τα πραγματικά περιστατικά δεν αποδεικνύουν ότι ο Στεφανάκης είχε ειλικρινή μεταμέλεια αφενός επειδή αφού χτύπησε πολύ την 23χρονη και εκείνη ήταν αναίσθητη, δεν την πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό του, αλλά πήγε πρώτα στο σπίτι ενός φίλου του και επειδή κρυβόταν επί ένα μήνα μέχρι να παραδοθεί στις αρχές.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Βαγγέλη Στεφανάκη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επιτέθηκε κατά της εισαγγελέως κατηγορώντας την ότι δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία.

Δημητρακόπουλος: Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ πολύ, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα

Εισαγγελέας: Έχει πει και χειρότερα, κυρία πρόεδρε

Δημητρακόπουλος: Και η Τουλουπακη και ο Ρασπούτιν τα ίδια έλεγαν, ότι έχω πει και χειρότερα

Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε λίγο;

Δημητρακόπουλος: Εγώ δεν έχω φοβηθεί ούτε την Τουλουπάκη ούτε τον Ρασπούτιν την εποχή που ήταν παντοδύναμοι... Όχι τώρα που είναι για φυλακή...

Η υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο εξαιτίας τόσο της άγριας δολοφονίας της 23χρονης από τον φίλο της Βαγγέλη Στεφανάκη, όσο και του ερωτικού τριγώνου που είχε δημιουργηθεί μεταξύ του, 29χρονου σήμερα, κατηγορούμενου, της Φαίης και της, 35χρονης σήμερα, αδερφής της, Μαριαλένας.

Όπως αποδείχθηκε σε πρώτο βαθμό, τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου του 2013, ο Στεφανάκης πέστρεψε τη Φαίη στο σπίτι της, μετά από μια νυχτερινή έξοδο που είχαν οι δυο τους, ενώ λίγο αργότερα, την ενημέρωσε, τηλεφωνικά, ότι θα συνέχιζε τη βραδιά με φίλους του. Το θύμα, υποπτευόμενο ότι ο 29χρονος θα έβγαινε με την αδερφή της, του απαγόρευσε να βγει μόνος του, εκείνος εκνευρίστηκε και μετά από απανωτά τηλεφωνήματα, το ζευγάρι συναντήθηκε έξω από το σπίτι της Φαίης για να λύσουν το θέμα.

Εκεί διαπληκτίστηκαν και ο νεαρός άνδρας, γνώστης πολεμικών τεχνών, τη χτύπησε επανειλημμένως με γροθιές στο κεφάλι και με κλωτσιές στο σώμα, ρίχνοντάς την αναίσθητη στο έδαφος. Στη συνέχεια έβαλε τη Φαίη στο διθέσιο αυτοκίνητό του και την πήγε στο σπίτι ενός φίλου του. Μαζί με τον φίλο του και ένα ακόμη γνωστό τους άτομο τη μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό. Εκεί, ο Βαγγέλης ενημέρωσε την αδερφή της Φαίης, με την οποία αφού συναντήθηκαν στη Λεωφόρο Μεσογείων, πήγαν στο νοσοκομείο όπου αμφότεροι ενημερώθηκαν για την κρισιμότητα της κατάστασής της.

Τότε, η αδερφή της Φαίης ζήτησε από τον γνωστό της παρέας να πει ψέματα. Να πει δηλαδή ότι η αδερφή της βρέθηκε, τυχαία, από αυτόν, στην άκρη του δρόμου, πεσμένη και ότι του ζήτησε να ενημερώσει τον φίλο της. Στη συνέχεια, οι τέσσερίς τους επέστρεψαν στη Νέα Μάκρη, αφήνοντας τη Φαίη, μόνη της στο θάλαμο, σε καταστολή και διασωληνωμένη. Η Μαριαλένα ενημέρωσε τον πατέρα τους, παρουσιάζοντας όμως την ψεύτικη εκδοχή που είχε αναφέρει στον γνωστό της.

Εκδοχή που την κατέθεσε και ενόρκως στην αστυνομία την επόμενη ημέρα, όταν και πήγαν με τον πατέρα της στο ΑΤ Νέας Μάκρης για να κάνουν την καταγγελία.

Στις 8 Απριλίου η Φαίη μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, με πρωτοβουλία δύο κοριτσιών που ήταν πολύ φίλες με την Φαίη. Μετά από αξονική τομογραφία διαπιστώθηκε διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα και η Φαίη κατέληξε 11 μέρες μετά, στις 19 Απριλίου.

Το χρονικό του “ερωτικού τριγώνου”
Όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, ο 29χρονος και η 35χρονη αδερφή της Φαίης γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 2012 σε νυχτερινό κέντρο. Λίγο αργότερα ξεκίνησε η ερωτική τους σχέση, επειδή όμως η Μαριαλένα ήταν παντρεμένη, η σχέση αυτή δεν κοινοποιήθηκε σε κανέναν. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2012 ο Βαγγέλης γνωρίστηκε με τη Φαίη μέσω της αδελφής της και έτσι ξεκίνησε και η δική τους ερωτική σχέση, η οποία έγινε γνωστή σε όλους. Αρχές Ιανουαρίου του 2013, η Μαριαλένα χώρισε με τον σύζυγο της και ζήτησε από τη Φαίη να μείνουν μαζί για παρέα και συντροφιά. Αμέσως και λόγω της συγκατοίκησής τους, η Φαίη αντιλήφθηκε ότι η αδερφή της και ο Στεφανάκης δεν ήταν απλώς φίλοι, μέχρι τις αρχές Μαρτίου οπότε και οι δυο παραδέχθηκαν στη Φαίη ότι είχαν ερωτική σχέση, αποκρύπτοντας όμως τη διάρκεια αυτής.

Η Φαίη και ο Βαγγέλης χώρισαν για λίγο αλλά στη συνέχεια τα ξαναβρήκαν με την υπόσχεση να διακόψει ο κατηγορούμενος οποιοδήποτε σχέση με την αδερφή της. Η αποκάλυψη της ερωτικής σχέσης και η επανασύνδεση της Φαίης με τον Στεφανάκη είχαν ως αποτέλεσμα να διαρραγούν οι σχέσεις των δύο αδερφών και να διακοπεί η συγκατοίκησή τους. Έκτοτε, η Μαριαλένα επιδόθηκε σε μια διαρκή ερωτική πολιορκία του Βαγγέλη, τηλεφωνώντας του συνεχώς και βάζοντάς του λόγια για την αδελφή της. Κάτι που συνέβη ακόμη και το βράδυ πριν τη δολοφονία της Φαίης όταν η Μαριαλένα προσκάλεσε τον σύντροφο της αδελφή της, σε πριβέ πάρτυ. Ενα βράδυ που, όπως αποδείχτηκε κατόπιν, ήταν η αφορμή για να γίνει ό,τι έγινε...

Δειτε Επισης

Έπαιξε το τελευταίο χαρτί ο Κασσελάκης-Απέσυρε το εξώδικο για να γλυτώσει τον αποκλεισμό από τις εκλογές
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με βασιλιά Ιορδανίας
Άγριος ξυλοδαρμός πατέρα σε δημοτικό σχολείο στην Κρήτη-Μπήκε στη μέση να σταματήσει άλλο καυγά
Περιπετειώδης μεταγωγή Αζέρου διακινητή μεταναστών στη Ρόδο-Προσπάθησε να αποδράσει από το δικαστικό μέγαρο
Τον ρόλο της ΕΕ στο Μεσανατολικό θα τονίσει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο των MED9
Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του λεωφορείου που παρέσυρε και σκότωσε 78χρονη στη Θεσσαλονίκη
Σε κρίσιμη κατάσταση 28χρονος που έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων
Συγκλονίζει πρεσβυτέρα στην Ελλάδα που ο ιερέας σύζυγός της τη βασάνιζε για 50 χρόνια
Σοβαρό τροχαίο στην Ελλάδα-Άμορφη μάζα σιδερικών όχημα 52χρονου
Απέρριψε η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη