Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Τούλσα πριν από την συγκέντρωση του Τραμπ

Ο δήμος της Τούλσα επέβαλε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μια περίμετρο πολλών δρόμων για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ταραχών σε αυτήν τη πόλη της Οκλαχόμα, που φιλοξενεί το Σάββατο μια προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ.
 
Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία αφορά την περιοχή όπου ο Αμερικανός πρόεδρος θα εκφωνήσει την ομιλία του, ξεκίνησε χθες το βράδυ, στις 22.00 τοπική ώρα και θα διαρκέσει έως το πρωί της Κυριακής, με μια διακοπή κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της συγκέντρωσης.
 
Σε όλους τους δρόμους που περιβάλλουν αυτήν την περίμετρο τοποθετήθηκαν σήμερα το πρωί τσιμεντένια οδοφράγματα, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
 
Για να δικαιολογήσει την επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο δήμαρχος της Τούλσα Τζ.Τ Μπάιναμ υπογράμμισε ότι έλαβε πληροφορίες που «δείχνουν πως πρόσωπα που ανήκουν σε οργανωμένες ομάδες οι οποίες έχουν εμπλακεί σε βίαιες και καταστροφικές συμπεριφορές σε άλλες πολιτείες προβλέπεται να έλθουν (στην Τάλσα) για να προκαλέσουν ταραχές εντός και περιμετρικά της συγκέντρωσης».
 
Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ απείλησε με μήνυμά του στο Twitter τους «διαδηλωτές, αναρχικούς, ταραχοποιούς, πλιατσικολόγους και ρεμάλια που θα πάνε στην Οκλαχόμα».
 
Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αναμένονται το διάστημα μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου στην Τούλσα, που τιμά επίσης την 155η επέτειο από την κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ, την 19η Ιουνίου του 1865.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Παραβίασαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι 48χρονου και του απέσπασαν κρυπτονομίσματα αξίας 381 χιλιάδων ευρώ
Συγκλονιστικές εικόνες με σπίτια να καίγονται στην Ελλάδα-Κάνουν τα πάντα για να σωθούν πυροσβέστες και πολίτες
Συρία και Ισραήλ συμφωνούν για περαιτέρω συνομιλίες με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης
Πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα-Καίγονται σπίτια σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, ακούγονται εκρήξεις (pics)
Παριστάνουν λειτουργούς της Τράπεζας και επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες-Πώς δρουν οι επιτήδειοι
Ζητά δημόσια συγνώμη από Κυβέρνηση και παραιτήσεις Χαρτσιώτη και Παναγιώτου το Volt-«Πλήρης αποτυχία πρόληψης»
Θλίψη στην ΕΔΕΚ για τον θάνατο του Άρη Μαυροσκούφη
Εντόπισαν χειροβομβίδα σε καλοκαιρινό υποστατικό στην Αγία Νάπα-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες (pics)
Ταυτόχρονες τρεις εστίες πυρκαγιάς στην Πάφο-Σε απόσταση 200 μέτρα η μία από την άλλη (pics)
Υφυπουργός Καινοτομίας: Το 2026 έρχεται το 112, η Κυβέρνηση εντόπισε τα προβλήματα και τις αδυναμίες