Η γερμανική Βουλή ψήφισε νόμο κατά του διαδικτυακού μίσους και της υποδαυλισής του

Όποιος υποδαυλίζει το μίσος στο διαδίκτυο, απειλεί και παρενοχλεί ανθρώπους, θα πρέπει στο μέλλον να τιμωρηθεί με πολύ αυστηρότερες ποινές, σύμφωνα με ένα ολόκληρο πακέτο νόμων που ψήφισε το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας.

"Στέλνουμε με αυτόν τον τρόπο το πολύ σαφές μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαστε αυτές τις πράξεις και αντιτιθέμεθα πλήρως σε αυτές", δήλωσε η σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ. Οι νόμοι προβλέπουν ότι, σε ακραίες περιπτώσεις, ακόμη και ένα like στο Facebook μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ποινή στο μέλλον - εάν ένας χρήστης μεγάλης εμβέλειας στρέφει την προσοχή του κοινού σε μια ανάρτηση μίσους.

Η Λάμπρεχτ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα λόγια στο Διαδίκτυο θα μπορούσαν γρήγορα να γίνουν πράξεις. Όποιος υποδαυλίζει το μίσος και απειλεί θα πρέπει να υπολογίζει (πλέον) με αγωγές και καταδίκες. Αυτό το πακέτο νόμων αποτελεί την αποφασιστική απάντηση εναντίον των εχθρών ανθρώπων και των εχθρών της δημοκρατίας, οι οποίοι τροφοδοτούν ένα επικίνδυνο κλίμα βίας", τόνισε.

Το (ακροδεξιό) κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) κατηγόρησε τους κυβερνητικούς εταίρους (Χρισιανοδημοκράτες-Χριστιανοκοινωνιστές -Σοσαλδημοκράτες) ότι " με αυτό το πακέτο νόμων περιορίζουν ευρύτατα την ελευθερία της έκφρασης. Τα όρια που τίθενται είναι σκοπίμως θαμπά", τόνισαν. Η Χριστιανοδημοκράτες όμως αντέτειναν ότι "δεν πρόκειται για περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης, αλλά για την προστασίας της στο Διαδίκτυο".

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ το ρεσάλτο του ισραηλινού στρατού σε πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Ο πυρηνικός σταθμός-ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή
Τραμπ και η Φον ντερ Λάιεν διαπραγματεύονται για τους δασμούς στη Σκωτία
Πέθανε στη φυλακή ο άνδρας που είχε δολοφονήσει εξάχρονο Παλαιστίνιο στο Ιλινόι
ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώθηκε πριν πετάξει αεροσκάφος της American Airlines-Με τσουλήθρες έφυγαν οι επιβάτες
Εικόνες αποκάλυψης από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Τουρκία
Aεροσκάφος έκανε βουτιά για να αποφύγει σύγκρουση στις ΗΠΑ
Συρία και Ισραήλ συμφωνούν για περαιτέρω συνομιλίες με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης
Η Χαμάς απορρίπτει τις δηλώσεις Τραμπ μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη Γάζα
Τραγωδία σε αγώνα ράλι στη Γαλλία-Αυτοκίνητο κατέπεσε πάνω σε θεατές, δύο νεκροί