Εγκρίθηκε το αίτημα για νομική αρωγή σε Γεωργίου και Σια στην υπόθεση απάτης αστέγων

Δεκτό έκανε σήμερα το Κακουργιοδικείο το αίτημα για νομική αρωγή σε δυο εκ των τριών κατηγορούμενων στην υπόθεση χρησιμοποίησης αστέγων για εξαπάτηση του κράτους και απόσπαση χρηματικού ποσού, που αφορούσε τη διαμονή και σίτιση τους σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Λεμεσού.
 
Οι τρεις, ένας ο 46χρονος πρόεδρος του κινήματος ΕΝΕΡΓΩ Λευτέρης Γεωργίου, ο 57χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και 66χρονος υπάλληλος υποδοχής, παρουσιάστηκαν εκ νέου σήμερα στο δικαστήριο, όπου στη βάση των εκθέσεων του Γραφείου Ευημερίας, εγκρίθηκε το αίτημα του πρώτου και του τρίτου κατηγορούμενου για νομική αρωγή.
 
Το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης την 25η Ιουνίου, με την υπεράσπιση να ζητεί επιπρόσθετες λεπτομέρειες επί των κατηγοριών, που αφορούν αδικήματα όπως, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, απάτη, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόπειρα απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε καταγγελθεί στις 28 Αυγούστου 2019 από λειτουργό του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, καθώς σε αρκετούς ελέγχους δεν εντοπίζονταν οι άστεγοι που φέρεται να φιλοξενούσε το ξενοδοχείο και για τους οποίους η διεύθυνση του λάμβανε χρήματα από το κράτος.
 
Οι κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ για τον 46χρονο αναστάληκε, για περίοδο τριών μηνών, ο όρος που αφορά στην παρουσία του σε αστυνομικό σταθμό μια φορά την εβδομάδα, καθώς λόγω τροχαίου και τραυματισμού του στο πόδι, αδυνατεί να διακινηθεί.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έσπρωξε αστυνομικό που τον σταμάτησε για έλεγχο και τον έριξε από τη μοτοσικλέτα-Συνελήφθη 24χρονος
Επεισοδιακή καταδίωξη 24χρονου μοτοσικλετιστή-Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με όχημα
Παρανάλωμα του πυρός όχημα στη Λακατάμια-Ψάχνουν τα αίτια οι Αρχές
Από κατηγορούμενος στην υπόθεση Μεταξά… ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής-Προκλητικοί διορισμοί ΑΑΔΙΠΑ, αποκαλυπτική έρευνα
Οι λόγοι που μετατέθηκαν στην ΚΥΠ οι πέντε ΣΥΟΠ-«Δεν λαμβάνουν οποιαδήποτε οικονομικά ή άλλα ωφελήματα»
Χαμένοι στις διαδικασίες για το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-Από το 2013 οι πρώτες αναφορές και 12χρόνια μετά ακόμη ψάχνουμε
Χάθηκαν εδώ και μία εβδομάδα τα ίχνη 31χρονου στη Λάρνακα (pic)
Κατασχέθηκαν πέραν των 1500 επικίνδυνων προϊόντων από υποστατικά στη Λάρνακα (pics)
Η Δικαστική Υπηρεσία απαντά στην Ελεγκτική για άδειες δικαστών-Απώλεια βιβλίων και άλλα
Εξετάστηκε μάρτυρας που παρείχε υπηρεσίες σε επενδυτές για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων