Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της οποίας συζήτησε εκτενώς με τον Ισραηλινό ομόλογό του την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή.

Η ισχυρή στήριξη του Ισραήλ προς την Ελλάδα όσον αφορά τις θαλάσσιες ζώνες της αλλά και τον σεβασμό των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, αποτυπώθηκε σε κοινή δήλωση που υπέγραψαν οι ηγέτες των δύο χωρών, μετά το πέρας των επαφών τους.

«Το Ισραήλ επαναλαμβάνει την πλήρη στήριξή του και την ισχυρή αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα όσον αφορά στις θαλάσσιες ζώνες αλλά και την αντίθεσή του σε κάθε απόπειρα παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων», σημειώνεται στη σχετική κοινή δήλωση.

Επιπλέον, στην ίδια δήλωση υπογραμμίζεται η ανάγκη σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών όσον αφορά την Υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Αντιτιθέμεθα εντόνως σε απόπειρες παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων κατά τρόπο που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου και αντιβαίνει στις σχέσεις καλής γειτονίας. Οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συντονίζουν τις πολιτικές τους», αναφέρεται στην κοινή δήλωση Μητσοτάκη-Νετανιάχου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι, καθώς και με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρούμπεν Ρίβλιν.

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κ. Μητσοτάκη ανέδειξαν τη σημασία των στενών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. «Συζητήσαμε τη σημασία της τριμερούς συνεργασίας μας με την Κύπρο και τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει για την περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Ασκενάζι, ενώ συνεχάρη την Ελλάδα για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε σήμερα με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος και την επίσκεψή του στον Κήπο των Δικαίων ανάμεσα στα Έθνη, όπου είναι φυτεμένα δέντρα στη μνήμη μη Εβραίων που έσωσαν τη ζωή Εβραίων, κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος.

Μεταξύ των ονομάτων των Ελλήνων Δικαίων στα Έθνη υπάρχει και αυτό της θείας του ‘Ελληνα Πρωθυπουργού, Ευαγγελίας Γεωργιάδου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απουσιάζει 16χρονος από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία
Πονοκέφαλος οι διπλωματικές ισορροπίες στην κηδεία του Πάπα-Η λίστα των επισήμων και το παράδειγμα του 2005
Παίρνουν σειρά συγγενείς θυμάτων και αστυνομικοί στην Ερευνητική για ΤΑΚΑΤΑ-Θα δοθούν στοιχεία για τα τροχαία
Καταρτίζει οδικό χάρτη για απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Εκ νέου αναβολή στην υπόθεση πολιτογραφήσεων-Zητήθηκε χρόνος ώστε να παραδοθεί μαρτυρικό υλικό
Πώς συνέβη η τραγωδία στου Ρέντη με θύμα τη 12χρονη-Είχε σκοτωθεί ο αδερφός της σε ανάλογο δυστύχημα
Νίκος Αναστασιάδης: Οι αμαρτίες Πανίκου Δημητριάδη, γιατί είπα «δεσμεύομαι» και το δυστύχημα για τον συκοφάντη
Απειλές Άγκυρας προς Λευκωσία-«Αν χρειαστεί, θα κάνουμε στην Κύπρο ό,τι και στο παρελθόν»
Tρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες σε ρωσική επίθεση στην πόλη Πάβλοχραντ
Έναρξη συζήτησης για την εισήγηση του Μ. Χατζηπαντέλα σχετικά με τον ρόλο των απλών φορολογικών κανόνων